Országos döntő:ki a legjobb hentessegéd?

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 21. 12:12

Mától országos döntőn derül ki, hogy ki lesz az ország legjobb hentesinasa, hivatalos néven húsipari termékgyártója. A verseny három napos, így 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium ad helyet.

Ma kezdődik a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat második fordulója, melyben a hentestanulók – húsipari termékgyártók – mérik össze tudásukat. 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban tartanak elméleti, gyakorlati írásbeli és szóbeli megmérettetéseket.

Legutóbb két hete, a pékinasok országos döntőjére került sor Kapuváron. Nagyszerű eredményekkel zárult a pék Szakma Kiváló Tanulója verseny. A 18 versenyzőből 17-en felszabadultak, vagyis az év végi bizonyítványukba 100%-os teljesítmény és jeles osztályzat kerül. A 18. (az egy, aki nem szabadult fel) versenyző is kérheti valamennyi modulból a versenyen elért eredményének beszámítását. Werli József, a Pék Szövetség főtitkára – a versenybizottság elnöke – összefoglalójában kiemelte, hogy az idei évben kimagaslóan jól teljesítettek a versenyzők az eddigi évekhez képest (a mezőny egyöntetűen jól felkészített és jól felkészült volt) és egy nagyon jó hangulatú, remek versenyt zárhattunk. Köszönet a kapuvári Berg Gusztáv Szakiskolának és az Ambrózia Pékségnek! – olvasható a versenyek szervezőjének, a Magyar Agrárkamarának az összefoglalójában – írja a szabadfold.hu.

Kapcsolódó cikkeink