Országos döntő:ki a legjobb hentessegéd?
Mától országos döntőn derül ki, hogy ki lesz az ország legjobb hentesinasa, hivatalos néven húsipari termékgyártója. A verseny három napos, így 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium ad helyet.
Ma kezdődik a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat második fordulója, melyben a hentestanulók – húsipari termékgyártók – mérik össze tudásukat. 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban tartanak elméleti, gyakorlati írásbeli és szóbeli megmérettetéseket.
Legutóbb két hete, a pékinasok országos döntőjére került sor Kapuváron. Nagyszerű eredményekkel zárult a pék Szakma Kiváló Tanulója verseny. A 18 versenyzőből 17-en felszabadultak, vagyis az év végi bizonyítványukba 100%-os teljesítmény és jeles osztályzat kerül. A 18. (az egy, aki nem szabadult fel) versenyző is kérheti valamennyi modulból a versenyen elért eredményének beszámítását. Werli József, a Pék Szövetség főtitkára – a versenybizottság elnöke – összefoglalójában kiemelte, hogy az idei évben kimagaslóan jól teljesítettek a versenyzők az eddigi évekhez képest (a mezőny egyöntetűen jól felkészített és jól felkészült volt) és egy nagyon jó hangulatú, remek versenyt zárhattunk. Köszönet a kapuvári Berg Gusztáv Szakiskolának és az Ambrózia Pékségnek! – olvasható a versenyek szervezőjének, a Magyar Agrárkamarának az összefoglalójában – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >