Hamarosan kész a Váci1

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 24. 12:50

Végső fázisához érkezett a Vörösmarty téren épülő Váci1 üzletház, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi műemlék jellegű kereskedelmi ingatlanfejlesztése.

„Az egykor az Első Takarékpénztár székházaként, majd a Budapesti Értéktőzsde épületeként is funkcionáló ingatlanban befejeződtek a gépészeti és az átalakítási munkálatok, így megkezdődhet a bérlői egységek kialakítása, a nyitást október 13-án tervezzük” – jelentette be Kalapács Kornél, a fejlesztő Orco csoport magyarországi vezetője. Az épület 1800 négyzetméter műemléki terület mellett 16 700 négyzetméternyi modern térrel is rendelkezik.

A pincével, alagsorral és terasszal együtt tízszintes, 11 ezer négyzetméter kiadható területtel rendelkező műemléki épület felújításának és átalakításának költsége meghaladta a 60 millió eurót. A cég a koncepció szerint elsősorban a magasabb minőséget képviselő divatmárkákra összpontosít, ezt kiegészítve pedig szórakoztató- és vendéglátóegységekkel tölti fel az üzletházat.

A cég vezetője a Váci1 kiadottságával kapcsolatban konkrét arányt nem közölt, csupán annyit árult el, hogy a terveknek megfelelően állnak, mivel már csak néhány kisebb üzlethelyiségről és a panorámateraszon lévő étteremről tárgyalnak. Annyi már tudható, hogy az amerikai étteremlánc, a Hard Rock Café itt nyitja meg többszintes magyarországi egységét, de a szórakozást szolgálja majd a Pesti Jam étterem és music pub is, amely 1000 négyzetméteren várja a vendégeket, de lesz Szamos kávézó, cukrászda és „csokoládészalon” is. Az épületbe visszaköltözik a korábbi bérlő, a Tatuum divatlánc is – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink