Hamarosan kapható lesz a Cargill természetes alapanyagú édesítőszere
A stevia cserjéből készült, Truvia néven forgalmazott édesítő év végére már az amerikaik asztalára kerülhet.
A Cargill élelmiszeripari
vállalat a Paraquayban honos cserjéből vonja ki a
kalóriamentes édesítőszert amely alternatív
megoldást jelenthet a drágább répacukor
és az ugyancsak kalóriadús, de olcsóbb
kukoricasziruppal szemben. A természetes anyagokból
készülő Truvia kiválthatja az olyan mesterséges
édesítőket is, mint a Sweet'N Low vagy az Equal.
A Stevia élelmiszeripari
használata jelenleg még engedélyezett sem
Európában, sem az Egyesült Államokban jól
lehet számos országban: például Japánban,
Kínában és Brazíliában
táplálékkiegészítőként már
megvásárolható.
A Cargill számos világcéggel
(többek között a Coca-Colával is) dolgozik
együtt az új édesítőszer bevezetésén,
egyik beszállítója a hónap elején
jelentette be, hogy évi 500 tonna édesítőszer
előállítására alkalmas üzemet épít
a kínai Qingdaoban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Fornettinél: Szabó Nándor az új ügyvezető igazgató
2025. július 1-jétől Szabó Nándor tölti be a Fornetti ügyvezető…
Tovább olvasom >Változás a Zwack vezetésében: Belovai Csaba a Zwack Unicum Nyrt. új vezérigazgatója
A Zwack Unicum Nyrt. tulajdonosi döntése értelmében 2025. július 1-től…
Tovább olvasom >Indul a Kifli nagy nyári kihívása
Képzeld el a nyarat sorban állás, cipekedés és hosszú bevásárlólisták…
Tovább olvasom >