Hamarosan kapható lesz a Cargill természetes alapanyagú édesítőszere
A stevia cserjéből készült, Truvia néven forgalmazott édesítő év végére már az amerikaik asztalára kerülhet.
A Cargill élelmiszeripari
vállalat a Paraquayban honos cserjéből vonja ki a
kalóriamentes édesítőszert amely alternatív
megoldást jelenthet a drágább répacukor
és az ugyancsak kalóriadús, de olcsóbb
kukoricasziruppal szemben. A természetes anyagokból
készülő Truvia kiválthatja az olyan mesterséges
édesítőket is, mint a Sweet'N Low vagy az Equal.
A Stevia élelmiszeripari
használata jelenleg még engedélyezett sem
Európában, sem az Egyesült Államokban jól
lehet számos országban: például Japánban,
Kínában és Brazíliában
táplálékkiegészítőként már
megvásárolható.
A Cargill számos világcéggel
(többek között a Coca-Colával is) dolgozik
együtt az új édesítőszer bevezetésén,
egyik beszállítója a hónap elején
jelentette be, hogy évi 500 tonna édesítőszer
előállítására alkalmas üzemet épít
a kínai Qingdaoban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkent a Danone negyedéves bevétele
A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5…
Tovább olvasom >BlokkParádé április végéig a Rossmannál
A Rossmann üzletekben és az Online Drogériában történő áprilisi vásárlásaiddal…
Tovább olvasom >Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >