Hamarosan kapható lesz a Cargill természetes alapanyagú édesítőszere
A stevia cserjéből készült, Truvia néven forgalmazott édesítő év végére már az amerikaik asztalára kerülhet.
A Cargill élelmiszeripari
vállalat a Paraquayban honos cserjéből vonja ki a
kalóriamentes édesítőszert amely alternatív
megoldást jelenthet a drágább répacukor
és az ugyancsak kalóriadús, de olcsóbb
kukoricasziruppal szemben. A természetes anyagokból
készülő Truvia kiválthatja az olyan mesterséges
édesítőket is, mint a Sweet'N Low vagy az Equal.
A Stevia élelmiszeripari
használata jelenleg még engedélyezett sem
Európában, sem az Egyesült Államokban jól
lehet számos országban: például Japánban,
Kínában és Brazíliában
táplálékkiegészítőként már
megvásárolható.
A Cargill számos világcéggel
(többek között a Coca-Colával is) dolgozik
együtt az új édesítőszer bevezetésén,
egyik beszállítója a hónap elején
jelentette be, hogy évi 500 tonna édesítőszer
előállítására alkalmas üzemet épít
a kínai Qingdaoban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
10 éves a MOL Fresh Corner – az olimpiai bajnoktól a Tankcsapdáig mindenki az ország legkedveltebb hot-dogját ünnepli
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Maklárról a csillagokig: az űrcsoki utazása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Exkluzív vásárlói bulit szervez a Lidl az egyik budapesti üzletébe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >