Hamarosan kapható lesz a Cargill természetes alapanyagú édesítőszere
A stevia cserjéből készült, Truvia néven forgalmazott édesítő év végére már az amerikaik asztalára kerülhet.
A Cargill élelmiszeripari
vállalat a Paraquayban honos cserjéből vonja ki a
kalóriamentes édesítőszert amely alternatív
megoldást jelenthet a drágább répacukor
és az ugyancsak kalóriadús, de olcsóbb
kukoricasziruppal szemben. A természetes anyagokból
készülő Truvia kiválthatja az olyan mesterséges
édesítőket is, mint a Sweet'N Low vagy az Equal.
A Stevia élelmiszeripari
használata jelenleg még engedélyezett sem
Európában, sem az Egyesült Államokban jól
lehet számos országban: például Japánban,
Kínában és Brazíliában
táplálékkiegészítőként már
megvásárolható.
A Cargill számos világcéggel
(többek között a Coca-Colával is) dolgozik
együtt az új édesítőszer bevezetésén,
egyik beszállítója a hónap elején
jelentette be, hogy évi 500 tonna édesítőszer
előállítására alkalmas üzemet épít
a kínai Qingdaoban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >Több mint egymilliárdos beruházással nyílt meg Szombathely legújabb SPAR üzlete
A SPAR Magyarország több mint 1 milliárd forintos befektetés eredményeként…
Tovább olvasom >Ismét együtt a Momentán Udvar és a Rossmann a Művészetek Völgyében
A Rossmann idén is csatlakozott a Momentán Udvar programjaihoz a…
Tovább olvasom >