Hamarosan itt a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 06. 11:56

Húsvét előtt szezonnyitó rendezvényként március közepén, a hosszú hétvégén, 2012. március 16-18. között már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének szervezésében, Gyula város és a Gyulai Húskombinát Zrt. főtámogatásával.

Kiemelt figyelem fordul 17-én szombaton az első „Gyulai Médiagyúrás”, avagy gyúrjuk a Gyulait… versenyére, melynek során helyi és országos médiák képviselői mérik össze kolbászkészítési képességeiket.

Fontos még a hagyományossá vált kolbász- és sonkavásár, valamint a hozzákapcsolódó kolbász és füstöltáru verseny, melyre már számos jelentkezés érkezett. Újra fut a kisvonat, a városi helyszíneket is érintő Kolbász és Sonkatúra minden évben nagy népszerűségnek örvend.

A hungarikumként ismert Gyulai Kolbász hagyományait méltán népszerűsíti a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra rendezvénysorozata.

Mit is gondolunk, mi magyarok nemzeti értékeinkről? Mi jár a fejünkben, ha a Hungarikumokról beszélgetünk? Ezekre a kérdésekre ad választ a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék, Kasza Gyula vezetésével készített kutatása a „Magyar termékek és hungarikumok a magyar piacon”.

A rászletes program itt olvasható: program

Kapcsolódó cikkeink