Hamarosan itt a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra
Húsvét előtt szezonnyitó rendezvényként március közepén, a hosszú hétvégén, 2012. március 16-18. között már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének szervezésében, Gyula város és a Gyulai Húskombinát Zrt. főtámogatásával.
Kiemelt figyelem fordul 17-én szombaton az első „Gyulai Médiagyúrás”, avagy gyúrjuk a Gyulait… versenyére, melynek során helyi és országos médiák képviselői mérik össze kolbászkészítési képességeiket.
Fontos még a hagyományossá vált kolbász- és sonkavásár, valamint a hozzákapcsolódó kolbász és füstöltáru verseny, melyre már számos jelentkezés érkezett. Újra fut a kisvonat, a városi helyszíneket is érintő Kolbász és Sonkatúra minden évben nagy népszerűségnek örvend.
A hungarikumként ismert Gyulai Kolbász hagyományait méltán népszerűsíti a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra rendezvénysorozata.
Mit is gondolunk, mi magyarok nemzeti értékeinkről? Mi jár a fejünkben, ha a Hungarikumokról beszélgetünk? Ezekre a kérdésekre ad választ a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék, Kasza Gyula vezetésével készített kutatása a „Magyar termékek és hungarikumok a magyar piacon”.
A rászletes program itt olvasható: program
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >Már több mint 930 szakembert ajánlottak a Signature 40 2025-ös kiírására
Minden eddiginél aktívabb ajánlási időszakot jelentett a Signature Platform: eddig…
Tovább olvasom >Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >