Hamarosan itt a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra
Húsvét előtt szezonnyitó rendezvényként március közepén, a hosszú hétvégén, 2012. március 16-18. között már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének szervezésében, Gyula város és a Gyulai Húskombinát Zrt. főtámogatásával.
Kiemelt figyelem fordul 17-én szombaton az első „Gyulai Médiagyúrás”, avagy gyúrjuk a Gyulait… versenyére, melynek során helyi és országos médiák képviselői mérik össze kolbászkészítési képességeiket.
Fontos még a hagyományossá vált kolbász- és sonkavásár, valamint a hozzákapcsolódó kolbász és füstöltáru verseny, melyre már számos jelentkezés érkezett. Újra fut a kisvonat, a városi helyszíneket is érintő Kolbász és Sonkatúra minden évben nagy népszerűségnek örvend.
A hungarikumként ismert Gyulai Kolbász hagyományait méltán népszerűsíti a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra rendezvénysorozata.
Mit is gondolunk, mi magyarok nemzeti értékeinkről? Mi jár a fejünkben, ha a Hungarikumokról beszélgetünk? Ezekre a kérdésekre ad választ a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék, Kasza Gyula vezetésével készített kutatása a „Magyar termékek és hungarikumok a magyar piacon”.
A rászletes program itt olvasható: program
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >Megnyitott a dubaji Gulfood, 24 kiállító az AMC standján
A világ vezető élelmiszeripari szakkiállításai közül az egyik a dubaji…
Tovább olvasom >Kihirdették a 10. jubileumi K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit
Tizedszer hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit.…
Tovább olvasom >