Hamarosan búcsút inthetünk a juharszirupnak?
Kanada jelentős juharszirup-tartalékának hirtelen csökkenése aggodalomra ad okot: a Québecben található tározóban lévő juharszirup mennyisége az elmúlt 16 év legalacsonyabb szintjére, mindössze 6,9 millió fontra csökkent. A szakértők szerint ennek oka a növekvő kereslet és az időjárás változása, amely zavarja a termelést.
A tartalék csökkenése rövid távon nem fogja érezhetően befolyásolni sem a juharszirup árát, sem elérhetőségét. Québecben, ahol a világ juharszirup-termelésének nagy része összpontosul, a tartalékban lévő mennyiség 2008 óta nem volt ilyen alacsony.
A juharszirup termelése érzékenyen reagál az időjárási viszonyokra, és az elmúlt évek melegebb tavaszai miatt csökkent a termést. Ugyanakkor a juharszirup iránti kereslet növekszik, és Kanada 2021-ben rekordmennyiségű juharszirupot exportált.
Kapcsolódó cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: a nyári kapás növényeknek nagy szükségük lenne csapadékra
A nyári kapás növényeknek ebben az időszakban lenne szükségük a…
Tovább olvasom >A szélsőséges időjárást megérzi az élelmiszerpiac is
Magyarországon a következő hónapokban várhatóan emelkedni fog a liszt és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >