Hamarosan búcsút inthetünk a juharszirupnak?
Kanada jelentős juharszirup-tartalékának hirtelen csökkenése aggodalomra ad okot: a Québecben található tározóban lévő juharszirup mennyisége az elmúlt 16 év legalacsonyabb szintjére, mindössze 6,9 millió fontra csökkent. A szakértők szerint ennek oka a növekvő kereslet és az időjárás változása, amely zavarja a termelést.
A tartalék csökkenése rövid távon nem fogja érezhetően befolyásolni sem a juharszirup árát, sem elérhetőségét. Québecben, ahol a világ juharszirup-termelésének nagy része összpontosul, a tartalékban lévő mennyiség 2008 óta nem volt ilyen alacsony.
A juharszirup termelése érzékenyen reagál az időjárási viszonyokra, és az elmúlt évek melegebb tavaszai miatt csökkent a termést. Ugyanakkor a juharszirup iránti kereslet növekszik, és Kanada 2021-ben rekordmennyiségű juharszirupot exportált.
Kapcsolódó cikkeink
„Csendes” órákat vezet be üzleteiben a kanadai Walmart
A Walmart Canada új kezdeményezése keretében áruházait „csendes” órákkal kívánja…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: a száraz, meleg idő ideális az aratáshoz
A száraz, meleg idő ideális az aratáshoz, de az ország…
Tovább olvasom >Növényi alapú márkát vezet be a piacra a világ legnagyobb tejtermékgyártója
„Enjoy!” néven indított új növényi alapú márkát a Lactalis. A franciaországi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekord nyereséget értek el a saját márkák az év első felében az Egyesült Államokban
Új csúcsokat értek el a sajátmárkás termékek 2024 első felében…
Tovább olvasom >Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >