Hamarosan búcsút inthetünk a juharszirupnak?
Kanada jelentős juharszirup-tartalékának hirtelen csökkenése aggodalomra ad okot: a Québecben található tározóban lévő juharszirup mennyisége az elmúlt 16 év legalacsonyabb szintjére, mindössze 6,9 millió fontra csökkent. A szakértők szerint ennek oka a növekvő kereslet és az időjárás változása, amely zavarja a termelést.
A tartalék csökkenése rövid távon nem fogja érezhetően befolyásolni sem a juharszirup árát, sem elérhetőségét. Québecben, ahol a világ juharszirup-termelésének nagy része összpontosul, a tartalékban lévő mennyiség 2008 óta nem volt ilyen alacsony.
A juharszirup termelése érzékenyen reagál az időjárási viszonyokra, és az elmúlt évek melegebb tavaszai miatt csökkent a termést. Ugyanakkor a juharszirup iránti kereslet növekszik, és Kanada 2021-ben rekordmennyiségű juharszirupot exportált.
Kapcsolódó cikkeink
Agrometeorológia: tovább töltődnek a talajok
A talajok felső fél méteres rétege csaknem országszerte sok nedvességet…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: csaknem országszerte kellően átnedvesedett a talaj
A múlt heti kiadós csapadék csaknem országszerte kellően átnedvesítette a…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: jól jön a csapadék az őszi vetésnek
A héten országos, a Kisalföld kivételével kiadós eső érkezett, amire…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >