Hamarosan búcsút inthetünk a juharszirupnak?
Kanada jelentős juharszirup-tartalékának hirtelen csökkenése aggodalomra ad okot: a Québecben található tározóban lévő juharszirup mennyisége az elmúlt 16 év legalacsonyabb szintjére, mindössze 6,9 millió fontra csökkent. A szakértők szerint ennek oka a növekvő kereslet és az időjárás változása, amely zavarja a termelést.
A tartalék csökkenése rövid távon nem fogja érezhetően befolyásolni sem a juharszirup árát, sem elérhetőségét. Québecben, ahol a világ juharszirup-termelésének nagy része összpontosul, a tartalékban lévő mennyiség 2008 óta nem volt ilyen alacsony.
A juharszirup termelése érzékenyen reagál az időjárási viszonyokra, és az elmúlt évek melegebb tavaszai miatt csökkent a termést. Ugyanakkor a juharszirup iránti kereslet növekszik, és Kanada 2021-ben rekordmennyiségű juharszirupot exportált.
Kapcsolódó cikkeink
445 millió kanadai dollárból bővíti ontariói gyárát a Ferrero
A Ferrero Csoport 445 millió kanadai dollárt (319,7 millió amerikai…
Tovább olvasom >Európából látja el Kanadát a Lindt, hogy elkerülje a vámokat
A svájci Lindt & Sprüngli csokoládégyártó Európából szállítja majd termékeit…
Tovább olvasom >Whiskey: Vámok helyett jöhet a bojkott
Az amerikai whiskey-gyártók ismét a nemzetközi kereskedelmi konfliktusok középpontjába kerültek.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fagylalt-komp és balatoni ízek csatája – jön a Balaton Fagyija választás
Május 9-én nemcsak a Tihany és Szántód közötti kompjárat indul…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Táblás KitKat csokoládékat dob piacra a Nestlé Romániában
A Nestlé új, 99 grammos KitKat táblás csokoládékat vezetett be…
Tovább olvasom >