Hamarosan búcsút inthetünk a juharszirupnak?
Kanada jelentős juharszirup-tartalékának hirtelen csökkenése aggodalomra ad okot: a Québecben található tározóban lévő juharszirup mennyisége az elmúlt 16 év legalacsonyabb szintjére, mindössze 6,9 millió fontra csökkent. A szakértők szerint ennek oka a növekvő kereslet és az időjárás változása, amely zavarja a termelést.
A tartalék csökkenése rövid távon nem fogja érezhetően befolyásolni sem a juharszirup árát, sem elérhetőségét. Québecben, ahol a világ juharszirup-termelésének nagy része összpontosul, a tartalékban lévő mennyiség 2008 óta nem volt ilyen alacsony.
A juharszirup termelése érzékenyen reagál az időjárási viszonyokra, és az elmúlt évek melegebb tavaszai miatt csökkent a termést. Ugyanakkor a juharszirup iránti kereslet növekszik, és Kanada 2021-ben rekordmennyiségű juharszirupot exportált.
Kapcsolódó cikkeink
Európából látja el Kanadát a Lindt, hogy elkerülje a vámokat
A svájci Lindt & Sprüngli csokoládégyártó Európából szállítja majd termékeit…
Tovább olvasom >Whiskey: Vámok helyett jöhet a bojkott
Az amerikai whiskey-gyártók ismét a nemzetközi kereskedelmi konfliktusok középpontjába kerültek.…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: tovább töltődnek a talajok
A talajok felső fél méteres rétege csaknem országszerte sok nedvességet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >