Hamarosan befejeződik az Electro World átszervezése

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 10. 12:08

Március végéig befejezi az Electro World a cégcsoport átszervezését, ennek jegyében bezár március 10-én az Electro World Campona – közölte Polgár Csaba, az Electro World Igazgatóságának elnöke csütörtökön.

A Camponában lévő áruházat – a budakalászi és a Nyíregyházán lévő áruházhoz hasonlóan – a kedvezőtlen bérleti feltételek miatt zárják be, nem hosszabbítja meg az Electro World az egyébként májusban lejáró szerződést a budapesti Camponában. A társaság még további tíz áruházat üzemeltet.

Polgár Csaba megerősítette azt a lapértesülést, hogy a társaság februárban csődvédelmet kért.

A cég közvetve részben magyar magánszemélyek tulajdonában van, akik 2009 májusában vásárolták meg a londoni tőzsdén jegyzett Dixons Group International-től az Electro World-öt. A cég az utolsó lezárt üzleti évét 3,75 milliárd forint veszteséggel zárta. Az új tulajdonos egy év alatt 3 milliárd forinttal mérsékelte az üzemi szintű veszteséget.

A korábbi veszteségek egyik forrása a beszerzés volt, ezért Csehországból Magyarországra helyezték át a beszerzés központját. Az idén már 100 százalékban belföldi beszállítókkal dolgozik a társaság a külföldiek helyett. A másik veszteségforrás a régi áruházak rossz bérleti kondíciója. A kedvezőtlen feltételekkel megkötött bérleti szerződések és a túlméretezett, 5.500-6.000 négyzetméter területű áruházak versenyhátrányt jelentenek az Electro World számára – magyarázta Polgár Csaba.

A társaság még az idén szeretné újra tárgyalni a bérleti szerződéseket, mert csak új bérleti feltételek mellett lehetnek nyereségesek az áruházak. Ez a feltétele annak, hogy az Electro World hosszútávon meghatározó munkaadó és piaci szereplő lehessen – írja az mfor.hu.

Kapcsolódó cikkeink