A Halra Magyar! után jön a HalPéntek
A Halra Magyar! Halra bor! elnevezésű marketing akció után, jövőre jön a HalPéntek elnevezésű, amely az előzőhöz hasonlóan elsősorban ugyancsak az éttermekben, de akár ennél valamivel szélesebb körben szeretné népszerűsíteni a halfogyasztást Magyarországon – mondta Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten a II. HalGála évvégi záró rendezvényén.
A Halra Magyar! marketingakció ötletgazdája szerint a HalPéntekkel az a cél, hogy az éttermek a hét egy napján péntekenként halat is kínáljanak vendégeiknek, illetve szélesítsék korábbi választékukat. A halászok pedig péntekenként a tervek szerin olcsóbban adják majd a halat. Így szeretnék ösztönözni, hogy a mostani éves mintegy 4 kilogramm körüli fejenkénti magyarországi halfogyasztás jobban közelítsen az uniós átlaghoz, ami évenként 16-20 kilogrammot tesz ki.
Lévai Ferenc elmondta: a magyar halfogyasztás fellendítésének anyagi hátterét az uniós Halászati Operatív Program, a HOP teremtette meg. Ennek segítségével ugyanis a magyar halgazdaságok fejlesztésére összesen mintegy 10 milliárd forint körüli összeg fordítható. A pénz nagyságának mértéke a forint árfolyamának függvénye.
A halgazdálkodás technikai,technológiai, azaz műszaki fejlesztésére mintegy 7 milliárd forint jut. Az innovációra, a környezetvédelemre és a marketing finanszírozására pedig mintegy 3 milliárd forint költhető.
Az Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a társaság múlt évi árbevétele 860 millió forint volt, az idén pedig várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd forintot,
(munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júniusban lassult a termelői árak éves csökkenése Németországban
Németországban a termelői árak 1,6 százalékkal csökkentek júniusban az egy…
Tovább olvasom >Erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly
A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A…
Tovább olvasom >Már minden Auchan-áruházban lehet muncholni
Május elejétől már minden Auchanban az eredeti árhoz képest akár…
Tovább olvasom >