Halban nagy: óriási halkínálat a METRO-ban

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 16. 12:10

Egy közel 100 kg-os vörös tonhal érkezett a budaörsi METRO áruház halpultjába. A hal mindössze négy nap alatt ért Sri Lankáról Budaörsre.

tonhal_2

Sri Lankáról Frankfurton és Prágán át érkezett meg a negyedik nap reggelére az a halszállítmány Budaörsre, melynek része volt egy hatalmas egész vörös tonhal is. A hazánkban ritkaságnak számító hal kiváló minőségét a gyors és rendszeresen ellenőrzött szállítási folyamat garantálja.

A METRO hal értékesítése folyamatosan nő, mely egyrészt köszönhető a folyamatosan megújuló választéknak és a piaci trendeket szorosan követő áraknak. Az állandóan kínálat mellett rendszeresen új termékekkel és szolgáltatásokkal is bővül a nagykereskedelem választéka. S bár a magyar halfogyasztás sajnos még messze elmarad a nyugat-európai átlagtól, a METRO törekszik arra, hogy a halból készített ételek népszerűbbek legyenek Magyarországon is. Ezt erősítendő minden fórumot megragad az áruházlánc arra, hogy megismertesse a különböző halfajtákat és azok elkészítési módjait a magyar gasztronómia szereplőivel.

A METRO már évek óta nem részese a karácsonyi ponty árharcainak, hiszen egész évben kaphatóak a jó minőségű pontyok, melyeket megfelelő körülmények között tenyésztenek, halásznak, szállítanak. A METRO számára nagyon fontos a kiváló minőség és frissesség, így elsődlegesen tenyésztőktől és halászatoktól vásárol, ahol biztosított a halak pontos származási eredete és fajtájának pontos beazonosítása, a közvetlen kapcsolat révén a logisztikai utak minimálisra csökkentése, a hűtési láncok szigorú betartása és a minőség folyamatos ellenőrzése. A norvég lazac pl. a kifogástól számítva 48-65 órán belül a vevő tányérján lehet, a hazai halak pedig akár pár órán belül is.

A METRO kínálatában közel 60 féle friss termék, valamint fagyasztott termék található: konzerv halak, tenger gyümölcsei az alsó kategóriától a prémium szegmensig; a homártól a morgó- vagy ördöghalig. Már a Japánból származó szénhal, valamint a Bouchon kagyló, illetve a Belon osztriga is elérhető az áruházlánc halpultjain. A kiszerelési formáknak is csak a képzelet szab határt, hiszen a friss halak egészben vagy darabolva, filé formájában kaphatóak, a fagyasztott termékek pedig különböző feldolgozási formában és kiszerelési egységben kerülnek a METRO hűtőpultjaira.

„A METRO Kereskedelmi Kft.-nél mindig a legjobb minőségű áruválasztékkal várjuk professzionális vevőinket, és ez alól a halkínálat sem lehet kivétel. Szeretnénk bebizonyítani, hogy hazánkban sem lehetetlen kiváló minőségű tengeri halakhoz jutni. Az, hogy 4 napon belül a vevőink asztalára kerülhet egy Sri Lanka partjainál kihalászott vörös tonhal, fantasztikus teljesítmény és lehetőség arra, hogy népszerűbbé tegyük a tengeri halak fogyasztását.” – mondta Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkeink