Hajdúböszörményben megnyílt Magyarország legnagyobb Reál üzlete

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 18. 10:57

● 900 millió forint összértékű helyben hasznosuló beruházás
● 1200 négyzetméteres nettó kiskereskedelmi terület
● 40 új munkahely
● 20.000 árucikk, helyi és régiós kínálat

real-4

Hajdúböszörmény, 2016. február 17. – Helyben hasznosuló, 900 millió forint összértékű zöldmezős beruházás és közel egyéves kivitelezési munka eredményeként ma adta át Hajdúböszörmény központjában – a Méliusz bevásárlóközpont területén – Magyarország legnagyobb alapterületű és legmodernebb Reál üzletét az Alaszka Kft. A beruházáshoz az OTP Bank a Növekedési Hitel Program keretében nyújtott finanszírozást, az üzletben 40 új munkahely jön létre. Az 1200 négyzetméteres üzletközpont 20 ezer különböző áruval, a régió legnagyobb napicikk-választékával, látványpékséggel és melegkonyhával várja vásárlóit. A 100%-os magyar magántulajdonban álló üzlet döntően hazai beszállítókkal dolgozik, és a boltban a régiós kistermelők speciális kínálata is elérhető.

Az Alaszka Kft., a Reál Hungária Kft. egyik alapítója, érdekeltségein keresztül országosan 29 Reál üzlet tulajdonosa közel egy évig tartó zöldmezős beruházás eredményeként ma nyitotta meg hazánk legnagyobb – 1200 négyzetméteres – kategóriateremtő Reál üzletközpontját Hajdúböszörményben.

„Legújabb hajdúböszörményi üzletünk nemcsak a legnagyobb alapterületű Reál bolt Magyarországon, de kínálatát és felszereltségét tekintve is kategóriateremtő az üzletláncon belül” – fogalmazott Ráthonyi Zoltán, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. alapítója, a Méliusz-Reál üzletközpont tulajdonosa. Hozzátette: „Példaértékű az a helyi összefogás, amely a Méliusz Üzletház újjáépítése kapcsán megvalósult. Külön öröm számunkra, hogy a beruházás összege szinte teljes egészben helyben hasznosult, hiszen a tervező és a kivitelező is hajdúböszörményi.”

A 900 millió forint összértékű beruházáshoz az OTP Bank a Növekedési Hitel Programból nyújtott finanszírozást. Az építkezés során közel 300 embernek biztosított munkát a kivitelező, míg a ma megnyitott Reál üzletben 40 új munkahely jön létre.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a megnyitóünnepségen hangsúlyozta: „A debreceni székhelyű Alaszka Kft. üzletnyitása is jól példázza, hogy a kormány gazdaságélénkítő intézkedései – mint a Növekedési Hitel Program (NHP) – és az igazi vállalkozói elhatározás találkozásából mindig valamilyen különleges eredmény születik. Külön öröm számunkra, amikor magyar magánszemélyek és vállalkozásaik a helyi közösségek számára teremtenek értéket.”

A Hajdúböszörmény szívében található Méliusz Üzletközpont, melynek helyén eredetileg polgári lakások, majd bútor- és horgászbolt állt, a város emblematikus épülete. Ezért az újjáépítéssel az épület homlokzatát eredeti formájában állították helyre Péter Zoltán helyi építesz tervei alapján. A bevásárlóközpontot különleges formájú üvegkupola, az egyedi belsőépítészeti megoldások, mennyezeti és látványelemek, egy teljesen speciális polcrendszer és az exkluzív borsarok teszi egyedülállóvá a hazai Reál üzletek között. A Méliusz Üzletházban az 1200 négyzetméteres Reál üzlet mellett négy, egyenként 100 négyzetméteres üzlethelyiséget is kialakítottak, amelyekben tisztító és egyéb kényelmi szolgáltatások kapnak majd helyet.

„Büszkék vagyunk arra, hogy országosan is egyedülálló üzletközponttal lett gazdagabb ma Hajdúböszörmény. A Méliusz üzletház homlokzatának megőrzése hozzájárul Hajdúböszörmény tradicionális városképének megőrzéséhez, az áruház kínálata pedig a helyi és környékbeli lakosok igényes és kényelmes kiszolgálását teszi lehetővé. Örömmel látjuk, hogy a 40 új munkahelyet teremtő üzlet polcain a helyi termelők árui is megjelennek, az iparűzésiadó-bevételekből pedig ugyancsak városunk profitál majd” – húzta alá Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere.

A ma megnyitott Reál üzlet széles vásárlói igényeket kielégítő, mintegy 20.000 árucikkből – friss és tartós élelmiszerekből, italárukból, hazai beszállítóktól származó kiváló minőségű baromfi- és tőkehúsáruból, hobbi- és háztartási termékekből – álló kínálatán kívül saját melegkonyhás bisztróval is várja a város és a környező települések lakóit. A friss pékáruról a helyben kialakított pékség gondoskodik, illetve grillezett készételek is kaphatók. A friss zöldség- és gyümölcsválasztékot kínáló üzletben egy salátabár is helyet kapott.

Kujbus Tibor, a Reál Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A ma megnyílt üzlet nemcsak a legnagyobb és legkorszerűbb Reál élelmiszerbolt, de olyan külső és belső innovatív megoldásokkal is rendelkezik, amely Magyarországon is a legjobbak közé helyezi, sőt Európa bármely nagyvárosában megállná a helyét. Bízom abban, hogy a hajdúböszörményi lakosok magukénak érzik majd üzletünket, és naponta megtisztelnek bennünket azzal, hogy nálunk vásárolják meg a családjuk számára szükséges termékeket. A Reál szlogenje: Friss. Barátságos. Magyar. A Méliusz üzletház ezt minden négyzetcentijében büszkén hordozza. Az Alaszka Kft.-nek sok sikert kívánok, és remélem, hogy a jövőben még sok ilyen üzletet nyitnak.”

A Reál üzletláncot 15 éve alapították meg magyar tulajdonosai, köztük a debreceni székhelyű Alaszka Kft. Az elmúlt években a vállalkozáscsoport országosan sikeresen működtet több mint 2000 élelmiszerüzletet Reál Élelmiszer és ReálPONT néven, melyekben naponta több mint 1 millió vásárló fordul meg. Az üzletek saját, illetve több száz magyar család franchise rendszerbe vonásával működnek, és több mint 10 ezer munkavállalónak biztosítanak munkát.

real-5

Kapcsolódó cikkeink