Hadüzenetet kapott a Bolt a hagyományos fuvarszervező társaságoktól

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 08. 25. 11:07

A sajtóhírekre adott válaszában a BOLT HTX Kft. hangsúlyozta, hogy mindig a magyar és az Európai Unió jogszabályai szerint működik, és teljes mértékben együttműködik a megfelelő hatóságokkal. A vállalat ezt a nyilatkozatot adta ki reakcióként a hagyományos taxitársaságok, nevezetesen a Best Taxi, City Taxi, Go Taxi és Taxi4, valamint egyéni taxi vállalkozók által megfogalmazott vádakra, amelyek az Európai Bíróság korábbi ítéletére hivatkoztak. Ezek az állítások új frontot nyitottak a budapesti taxis háborúban, amely majdnem két hónapja robbant ki.

A Bolt reagált a vádakra

Az érintett taxi társaságok azt állították, hogy az észt háttérrel működő Bolt cég az engedélyeket és a szabályokat megszegve működik. A Bolt válaszában komoly vádakra válaszolt, és megerősítette elkötelezettségét a magyar és az EU jogi keretek betartása mellett, valamint kijelentette, hogy együttműködik a megfelelő hatóságokkal.

A Bolt HTX Kft. a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiadott Diszpécserszolgálati Engedély alapján működik, és jogosult a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. mint közlekedésszervező által kiadott engedélyre, amely a védjegyoltalommal ellátott szabadjelző használatát engedélyezi. A cég eltökélt abban, hogy jogi lépéseket tegyen a törvényes működését és jó hírnevét sorozatosan sértő, alaptalan és rosszhiszemű sajtóközlemények miatt.

A vállalat kiemelte küldetését, hogy az utazásfolyamatot minél egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a potenciális utasok számára, ezáltal mindennapi életüket megkönnyítve. A Bolt továbbra is bővíti alkalmazásának funkcióit a felhasználói igények szerint, például az úti cél megadását követően az időbecslést mutatja a cél eléréséig. Ez a megközelítés hozzájárul a biztonságosabb és kiszámíthatóbb taxis közlekedéshez.

Az aktuális feszültség tükrözi a taxis iparág szélesebb kontextusát, emlékeket idézve fel az Uber elleni 2016-os tiltakozásokról és az Uber későbbi távozásáról a magyar piacról.

Kapcsolódó cikkeink