Habbal vagy hab nélkül? Ez itt a kérdés!

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 07. 21. 11:20

A Pilsner Urquell minőség programjának köszönhetően világszerte képzi a csaposokat és vendéglátósokat, hogy a nagy gondossággal elkészített sör mindig úgy kerüljön a korsókba, hogy annak minősége és íze épp olyan legyen, mint Csehországban. Idén először, két magyar Pilsner Urquell nagykövettel bővült a csapoló mesterek száma világszerte. Küldetésük, hogy Plzeňben megszerzett tudásukat felhasználva mindig tökéletesen csapolt Pilsner Urquell kerüljön a korsókba Magyarországon is.

Pilsner Urquell-9262-VSZ
A csütörtök esti Pilsner Urquell nagykövet avató bulin az Anker’t-ben megismerkedhettünk Polgár Istvánnal és Wendler Kristóffal, a Pilsner Urquell magyar nagyköveteivel, akik hosszútávon Magyarország sörkultúráját szeretnék gazdagítani azzal, hogy továbbadják itthon a Plzeňben tanultakat. „A minőség program lényege, hogy megtaláljuk azokat a vendéglátó egységeket Magyarországon, akik nyitottak a cseh sörtradíciók megismerésére, szeretnének hozzájárulni a magyar sörkultúra fejlődéséhez illetve elkötelezettek a Pilsner Urquell márka iránt. Mi, a két nagykövet segítségével minden lehetőséget megadunk ezeknek a helyeknek a fejlődésre. Átadjuk nekik a Plzeňi elméleti és gyakorlati tudást is, melynek köszönhetően a fogyasztó a lehető legmagasabb minőségű Pilsnert ihatja a korsójából.” – mondta el Szabados Gábor, a Pilsner Urquell márkamenedzsere.
„Arra törekszünk, hogy minél több partnerünk magáévá tegye a Pilsner Urquell hitvallását, miszerint ’A sörfőző mester megfőzi a sört, a csapos pedig elkészíti.’ A minőség program keretében felkeressük a kiválasztott helyeket és megosztjuk azokat az információkat és elvárásokat a csaposokkal, melyekkel biztosítani tudjuk, hogy a fogyasztó mindig különleges ízélményhez jusson egy korsó Pilsner Urquell elfogyasztásával” – mondta Kristóf, miközben kicsapolt egy Šyntet a Pilsner Urquell Tankovna minőségének ellenőrzéséhez. „A folyamatos odafigyelés mellett kiemelten fontos az új tank megnyitásakor a sör ellenőrzése, továbbá a hagyományos csapoló berendezések esetében a megfelelő nyomás beállítása, hiszen ez is befolyásolja a sör minőségét és a csapoló rendszer élettartamát.”
Az este folyamán előkerült a habbal vagy hab nélkül kérdése is. „Több történtet is hallottunk azzal kapcsolatban, hogy Csehországban a fogyasztó visszaküldi a sörét, ha nincs rajta elég hab, hiszen tisztában vannak azzal, hogy annak kiemelt szerepe van a sör szénsavasságának megőrzésében a Na Dvakrát (Ropogós) csapolás esetében” – mesélte István miközben bemutatta a tradicionális csapolási módokat.A társasági összejövetelek kedvelt csapolási módjaHladinka(Sima), amely egy simább és kevésbé szénsavas sört eredményez, egy korsó Mliko (Tej), azaz nedves hab meglepően édes íz élményt kínál.A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon is egyelőre a leggyakoribb nemzetközi csapolás, a Na Dvakráta legnépszerűbb, de a nagykövetek bíznak benne, hogy a fogyasztók egyre bátrabban fogják kérni a további cseh csapolási módokat, amelyeket az Anker’t-ben és az Ankerben is kipróbálhatnak.
Zárásként következzen a Pilsner Urquell frissességének 10 aranyszabálya, amellyel meg tudjuk őrizni a világ első aranyló pilsenijének gazdag malátás ízét és kellemes keserűségét:
1. Szállítsd és kezeld nagy odafigyeléssel
2. Tartsd hidegen
3. Szervírozd frissen
4. Tartsd sötétben
5. Ne hagyd, hogy beszennyeződjön
6. Használd a helyes CO2 keveréket és nyomást
7. Legyen megfelelő a csővezeték
8. A bontott hordó szavatossági ideje mindig eltér a bontatlan szavatossági idejétől
9. Tartsd tisztán
10. A korsó az utolsó lépés a frissesség felé
Na zdraví!


Kapcsolódó cikkeink