Ha fogyni akarsz, takaríts!
Akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk – derül ki a Cornell Food and Brand Lab friss kutatásából.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/02/Takaritas-200x300.jpg)
A rendezetlen környezet plusz stresszhatást jelent
A kutatásban 101 nő vet részt, akiket két csoportra osztottak – olvastuk a mipszi.hu-n –, az egyik tagjai egy rendetlen, koszos konyhában maradtak magukra egy tál süteménnyel, míg a többiek egy tiszta, rendezett konyhában szemezhettek a nassolnivalóval.
Kiderült, hogy azok, akik a koszos konyhában húzták meg magukat, tíz perc alatt 65 kalóriával többet ettek, mint társaik. Ennek oka az, hogy a rendezetlen környezet plusz stresszhatást jelentett, aminek hatására többen nyúltak a nassolnivalóhoz. Úgy tűnik, az ember kétszer annyit eszik, ha káosz uralkodik a környezetében. Kiderült az is, hogy a nők könnyebben híznak, mint a férfiak, és az extra kilókat nehezebben adják le. A különbség a hormonháztartásunkban rejlik, mivel a nők könnyebben éheznek meg, és szervezetük lassabban bontja le a zsírt. Mindkét nemre jellemző ugyanakkor, hogy könnyebben híznak és nehezebben fogynak, ha rendezetlen környezetben élnek. A szakemberek szerint ilyenkor tudat alatt úgy érezzük, hogy ha már az egész környezetünk szét van esve, szétcsúszhatunk mi is bátran, és eltűnik a kontroll. Közben a nassolási rohamokkal igyekszünk csökkenteni a stresszt, ami a káosszal jár.
Kapcsolódó cikkeink
A fiatalok a bizonytalanságtól és a „nem vagyok elég jó” érzéstől félnek leginkább – új FutureTalks podcast
Vajon hogyan lehet a gyerekeket és a fiatalokat felkészíteni az…
Tovább olvasom >TMK 2in1: workshop és találkozó egy napon
Teraszra kiülős, tortázós, grillpartyt idéző találkozóra hívta az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >Motivációk a 21. században
A 20. század motivációi főleg a Maslow-piramis alapján születtek, amelyről…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >