Gyorsult az amerikai gazdaság növekedése februárban
A vártnál nagyobb mértékben gyorsult az amerikai gazdaság magánszektorának növekedése februárban – derült ki az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató felméréséből, amelynek előzetes adatait kedden tették közzé.

Vártnál kevésbé romlott a fogyasztók bizalma az Egyesült Államokban februárban
A feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 57,5 pontra nőtt februárban a januári 55,5 pontról. Elemzők kevésbé javuló adatra, 56 pontra számítottak.
Ugyancsak erősödött a szolgáltatóipari BMI, a januári 51,2 pontról 56,7 pontra ugrott, meghaladta a szakértői várakozások átlagában szereplő 53 pontot.
A feldolgozóipari és a szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke 56 pontra nőtt a februári előzetes adatok szerint a januári 51,1 pontról.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél alacsonyabb, 50 pont feletti érték a növekedés lassulására, a magasabb pedig a gyorsulásra utal.
A szolgáltatások fedik le az amerikai gazdaság közel kétharmadát, a feldolgozóipar pedig nagyjából 12 százalékát.
Kapcsolódó cikkeink
Radioaktív szennyeződést találtak egy népszerű termékben
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) elővigyázatossági figyelmeztetést adott…
Tovább olvasom >Hódítanak a kávébabmentes alternatívák
Az éghajlatváltozás és a vámemelések hatására rekordmagasságba emelkedtek a kávéárak,…
Tovább olvasom >Bővíti a Walmart a munkavállalói kedvezmények körét
Bővül a Walmart munkavállalói kedvezményeinek köre, és az amerikai dolgozók…
Tovább olvasom >További cikkeink
Maradt a 2 százalékos infláció az euróövezetben júliusban
Június után júliusban is 2 százalék volt az éves infláció…
Tovább olvasom >A magyar kkv-k közel kétharmada tervez fizetésemelést a következő 12 hónapban
A kis- és középvállalkozások (kkv) 65 százaléka a következő 12…
Tovább olvasom >Csirke vs. marha: új spanyol kutatás kérdőjelezi meg a fehér hús „bélegészség”-előnyét
Évtizedekig a csirkehúst tartottuk a vörös húsoknál „egészségesebbnek”. Egy friss…
Tovább olvasom >