Gyorsabban csökkenti a Nestlé az üvegházhatású gázkibocsátását
A Nestlé bejelentette, hogy 2050-ig nullára kívánja csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátását. A vállalás a Párizsi Egyezmény legambiciózusabb célját, a globális hőmérséklet-emelkedés 1,5 °C-ra szorítását támogatja. Ezzel a bejelentéssel a Nestlé fokozza az éghajlatváltozással kapcsolatos erőfeszítéseit, ami az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló egy évtizedes munkán alapul.
A Nestlé a cél érdekében több olyan termékkel – így növényi alapú ételekkel és italokkal – jelenik meg a piacon, melynek kisebb a környezeti lábnyoma, és jobban hozzájárul a kiegyensúlyozott étrendhez. A jelenlegi termékek is környezetkímélő összetevőkkel kerülnek átalakításra. A vállalat egyre inkább áttér az alternatív csomagolóanyagokra is. A cég emellett szorosabbra fűzi kapcsolatát a gazdákkal a földek helyreállítását és az üveghatású gáz kibocsátásának korlátozását célzó közös programjaiban, és energiaszükségletét egyre nagyobb százalékban fedezi megújuló forrásból. //
Kapcsolódó cikkeink
Európai Központi Bank: a vízhiány jelenti a legjelentősebb természeti kockázatot az európai gazdaság számára
A felszíni vízhiány jelenti a legjelentősebb természeti kockázatot az európai…
Tovább olvasom >Megnyitotta első üzletét a Nestlé Portugáliában
A Nestlé Portugal megnyitotta első kiskereskedelmi üzletét az országban, a…
Tovább olvasom >Mélytechnológiai központot nyit a Nestlé az innováció felgyorsítására
Új mélytechnológiai központ létrehozását tervezi a Nestlé Svájcban, hogy megerősítse…
Tovább olvasom >További cikkeink
Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új márkastratégiával és szerethető figurával újít az Auchan
A 27 éves jubileum alkalmából nem csak akciókkal és nyereményjátékkal…
Tovább olvasom >Dopamin dekor, kézműves darabok és funkcionalitás: megérkeztek az IKEA új kollekciói
Bemutatta új termékeit az IKEA, melyek az újrakezdést, optimizmust és…
Tovább olvasom >