Gyorsabb szállítást és jobb áruelérhetőséget biztosít a Walmart az ünnepek alatt

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 08. 09:24

A Walmart továbbfejlesztett ellátási lánc kapacitásait kihasználva igyekszik javítani a vásárlói élményt az idei ünnepi szezonban.

Ez lesz az első olyan ünnepi szezon, amikor a bolti és az online vásárlók már érezhtik a Walmart újgenerációs ellátási lánc kapacitásának előnyeit – közölte a vállalat weboldalán közzétett bejegyzésében. Ezek a képességek lehetővé teszik a kiskereskedő számára, hogy nagyobb kényelmet biztosítson aznapi házhoz szállítással, a másnapi és kétnapos szállítási lehetőségek szélesebb körű hozzáférhetőségével, valamint a termékek könnyebb elérhetőségével és a kívánt termékek pontosabb összekészítésével.

A Walmart közölte, hogy immár az Egyesült Államok lakosságának közel 90%-a számára elérhetős a következő vagy kétnapos szállítással másnapi, illetve két napon belüli kiszállítás, és ez vonatkozi a Walmart Fulfillment Services által szállított piactéri termékekre is. Erőfeszítéseit három új, már működő újgenerációs fulfilment központja (Joliet, Ill.; McCordsville, Ind.; és Lancaster, Tex.) támogatja.

Emellett a Walmart tovább gyorsítja az újgenerációs technológia használatát disztribúciós központjaiban. Idén a Walmart áruházak több mint 15%-a automatizált elosztóközpontokból fog árut kapni, ami segít abban, hogy az árucikkek gyorsabban és hatékonyabban jussanak el a teherautókról az eladótérbe.

Más fejlesztései keretében a Walmart hét automatizált fulfilment központot helye üzembe Hálaadásig. A központok, amelyek a Walmart áruházakban találhatók, a legkeresettebb cikkek ezreit tartják készleten.

A kiskereskedő az év elején kezdett az on-demand szállítási idősávokat kínálni aznapi kiszállításhoz. Ezzel a vásárlók kiválaszthatják az időbeosztásuknak leginkább megfelelő időpontot, így az ünnepi vásárlók választhatják az Express Delivery-t, melynek keretében akár 30 percen belül megkaphatják a termékeket. Az aznapi, Express és InHome (lakáson belüli) kézbesítési lehetőségeit kiegészítő új, 4000 üzletben elérhető késő esti kiszállítás 22:30-ig áll a vásárlók rendelkezésére.

Chain Store Age

Kapcsolódó cikkeink