Gyors, érintés nélküli PayPass fizetési rendszer a SPAR üzletekben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 03. 11:35

2011. november 3-tól a SPAR-csoport közel 400 SPAR, Kaiser’s és INTERSPAR üzlete kasszáinál elérhetővé válik a MasterCard® és Maestro® bankkártyák, illetve az új technológiával ellátott karórák, matricák által támogatott érintés nélküli kártyás fizetési rendszer, a MasterCard és a Maestro PayPass™. A SPAR az első kiskereskedelmi lánc Magyarországon, amely teljes hálózatában elérhetővé teszi az érintés nélküli fizetést.

Az új innovatív technológia a megszokottnál kényelmesebb és gyorsabb fizetési lehetőséget biztosít, és biztonságos alternatívát nyújt a készpénzes vásárlások helyettesítésére. A PayPass révén a pénztárnál való sorban állás ideje jelentősen csökkenhet, így válhat igazi élménnyé a vásárlás a SPAR üzleteiben.

A MasterCard PayPass és Maestro PayPass előnye, hogy fizetéskor a plasztikot vagy más PayPass technológiával ellátott eszközt elegendő néhány centiméterre közelíteni a terminálhoz, melyek 5000 forint összeghatár alatt nem kérnek PIN kódot. Ez a MasterCard adatai szerint akár 5 másodperc alá is szoríthatja a művelet átlagos idejét. paypassMagasabb összegű vásárlás esetén is igénybe vehető a PayPass szolgáltatás, de ekkor már PIN kód megadása is szükséges.

Magyarországon jelenleg az OTP Banknál, a Takarékpontokban és a Cetelem Banknál igényelhetők érintés nélküli fizetési eszközök – MasterCard PayPass és Maestro PayPass bankkártyák, vagy a technológiával ellátott karórák és matricák.

Az elfogadói hálózat telepítését a SIA Central Europe Zrt. végezte.

Kapcsolódó cikkeink