Gyógynövénykivonatokat tartalmazó hústermékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhíd
Komplex gyógynövénykivonatokat tartalmazó, fokozott antioxidáns tulajdonságokkal és csökkentett tartósítószer-mennyiséggel rendelkező hústermékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhidat működtető Gulyás János és Társa Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) támogatásával – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

552 millió forintos beruházás
A közlemény szerint a kétéves projekt csaknem 552 millió forintos költségéből mintegy 365 millió forintot a NKFIH támogatása fedezett.
A vállalkozás szakemberei által kifejlesztett új termékcsalád természetes összetevőinek köszönhetően elősegíti az egészségesebb táplálkozást. A termékek mesterséges helyett természetes ízkorrektorokat – illóolajokat, köményt, babért, koriandert, fehér borsot – tartalmaznak, egyedülálló összetevőjük, a rezveratrol pedig fokozza az érfalak rugalmasságát. Ez a polifenolok közé tartozó antioxidáns vegyület a termékek eltarthatóságát is javítja.
Az új készítmények fejlesztése a vállalkozás meglévő üzemében, a gyártástechnológiai átalakítása nélkül, egy kibővített biokémiai labor létrehozásával valósult meg.
Az 1886-ban emelt felgyői szélmalomnál működő, 1993-ban indult, családi tulajdonú Gulyás János és Társa Kft. húsfeldolgozással, hentesáru és húsipari termékek előállításával foglalkozik. A cég évente mintegy nyolc tonna hústerméket dolgoz fel, hagyományos receptúrák alapján 25-féle saját terméket készít, melyet részben webáruházán keresztül közvetlenül értékesít a fogyasztóknak, emellett a vállalkozás szállít kiskereskedelmi és intézményi partnereinek.
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 41 alkalmazottat foglalkoztató cég a kistérség egyik legnagyobb munkáltatója. A vállalkozás 2021-ben 1,962 milliárd forintra növelte nettó árbevételét a 2020-as 1,799 milliárd forintról. A cég 2021-ben 157, az előző évben 105 millió forint adózott eredményt ért el.
Kapcsolódó cikkeink
Madárinfluenza a sertésekben? – Járványügyi kockázatra figyelmeztet az uniós élelmiszerbiztonsági szakértő
Súlyos járványügyi kockázatra figyelmeztetett Bernhard Url, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság…
Tovább olvasom >Emelkedett a vágómarha termelői ára 2025 első 16 hetében
Az AKI PÁIR adatai szerint emelkedtek a vágómarha termelői árai…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Május 19-től jön az új árrésstop a drogériákban – több ezer termék lehet érintett
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentése szerint május 19-én hatályba lép a…
Tovább olvasom >Imádják a nyereményjátékokat a magyar vevők egy friss kutatás szerint
Szinte minden magyar vásárló hajlandó többet költeni, ha ezzel nyerési…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság felsőfokon: országos terjeszkedéshez érkezett a Rossmannban a Respray újratöltő automata
Országos méretűvé nőtte ki magát a világ első spray termékeket…
Tovább olvasom >