Gyógynövénykivonatokat tartalmazó hústermékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhíd
Komplex gyógynövénykivonatokat tartalmazó, fokozott antioxidáns tulajdonságokkal és csökkentett tartósítószer-mennyiséggel rendelkező hústermékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhidat működtető Gulyás János és Társa Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) támogatásával – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
A közlemény szerint a kétéves projekt csaknem 552 millió forintos költségéből mintegy 365 millió forintot a NKFIH támogatása fedezett.
A vállalkozás szakemberei által kifejlesztett új termékcsalád természetes összetevőinek köszönhetően elősegíti az egészségesebb táplálkozást. A termékek mesterséges helyett természetes ízkorrektorokat – illóolajokat, köményt, babért, koriandert, fehér borsot – tartalmaznak, egyedülálló összetevőjük, a rezveratrol pedig fokozza az érfalak rugalmasságát. Ez a polifenolok közé tartozó antioxidáns vegyület a termékek eltarthatóságát is javítja.
Az új készítmények fejlesztése a vállalkozás meglévő üzemében, a gyártástechnológiai átalakítása nélkül, egy kibővített biokémiai labor létrehozásával valósult meg.
Az 1886-ban emelt felgyői szélmalomnál működő, 1993-ban indult, családi tulajdonú Gulyás János és Társa Kft. húsfeldolgozással, hentesáru és húsipari termékek előállításával foglalkozik. A cég évente mintegy nyolc tonna hústerméket dolgoz fel, hagyományos receptúrák alapján 25-féle saját terméket készít, melyet részben webáruházán keresztül közvetlenül értékesít a fogyasztóknak, emellett a vállalkozás szállít kiskereskedelmi és intézményi partnereinek.
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 41 alkalmazottat foglalkoztató cég a kistérség egyik legnagyobb munkáltatója. A vállalkozás 2021-ben 1,962 milliárd forintra növelte nettó árbevételét a 2020-as 1,799 milliárd forintról. A cég 2021-ben 157, az előző évben 105 millió forint adózott eredményt ért el.
Kapcsolódó cikkeink
Durván emelkedik a baromfi – és sertéshús ára
Az AKI (Agrárközgazdasági Intézet) legfrissebb jelentése szerint a magyar baromfiágazat,…
Tovább olvasom >Drágulnak a húsok: az önköltségi árak emelkedése és a feldolgozók nehézségei állnak a háttérben
A húsok áremelkedése komoly kihívások elé állítja a feldolgozókat az…
Tovább olvasom >Tömegével szívja fel a hazai húsipari dolgozókat Svájc
A hentesek és marhacsontozók keresése Svájcban egyre inkább magyar munkavállalókra…
Tovább olvasom >További cikkeink
IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Vegán aktivista a Forbes rangos „30 sikeres magyar 30 alatt” listáján
Vida Raul, a Prove magazin alapítója személyében először került fel…
Tovább olvasom >Meghosszabbítja együttműködését az UEFA és a Just Eat Takeaway
A Just Eat Takeaway 2027-ig meghosszabbítja együttműködését az UEFA Bajnokok…
Tovább olvasom >