Gyepgazdálkodást segítő munkacsoportot hozott létre az agrárkamara

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 02. 09. 11:20

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán (NAK) belül gyepgazdálkodási munkacsoport alakult, amely egyebek mellett a legelő- és réthasználat feltételeit hivatott javítani – közölte a NAK az MTI-vel kedden.

 

A munkacsoport szakmai vezetőjének Tasi Juliannát, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Gödöllői campusának nyugalmazott egyetemi docensét választották. A csoport alapító tagjai között egyetemi oktatók, kutatók, tenyésztőszervezeti vezetők és gyakorló gazdák vannak.

Zászlós Tibor, a NAK mezőgazdaságért felelős országos alelnöke a közlemény szerint elmondta: a gyepgazdálkodás a húsmarha- és juhtartásban nélkülözhetetlen, komoly jelentőségű, a jelenleginél nagyobb hangsúlyt kell kapnia. A munkacsoporttal jelentős előrelépést lehet elérni, egyúttal növelni a legelők, rétek fontosságának társadalmi elismertségét is. Emellett a munkacsoport szakmai muníciót is kíván adni a döntéshozók számára – mondta.

Wagenhoffer Zsombor, a NAK állattenyésztési osztályának elnöke szerint első feladat a hazai gyepterületek kiterjedéséről és minőségéről egzakt adatok gyűjtése, ami alapul szolgálhat egy gyepstratégia megalkotásához. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink