Gyepgazdálkodást segítő munkacsoportot hozott létre az agrárkamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán (NAK) belül gyepgazdálkodási munkacsoport alakult, amely egyebek mellett a legelő- és réthasználat feltételeit hivatott javítani – közölte a NAK az MTI-vel kedden.
A munkacsoport szakmai vezetőjének Tasi Juliannát, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Gödöllői campusának nyugalmazott egyetemi docensét választották. A csoport alapító tagjai között egyetemi oktatók, kutatók, tenyésztőszervezeti vezetők és gyakorló gazdák vannak.
Zászlós Tibor, a NAK mezőgazdaságért felelős országos alelnöke a közlemény szerint elmondta: a gyepgazdálkodás a húsmarha- és juhtartásban nélkülözhetetlen, komoly jelentőségű, a jelenleginél nagyobb hangsúlyt kell kapnia. A munkacsoporttal jelentős előrelépést lehet elérni, egyúttal növelni a legelők, rétek fontosságának társadalmi elismertségét is. Emellett a munkacsoport szakmai muníciót is kíván adni a döntéshozók számára – mondta.
Wagenhoffer Zsombor, a NAK állattenyésztési osztályának elnöke szerint első feladat a hazai gyepterületek kiterjedéséről és minőségéről egzakt adatok gyűjtése, ami alapul szolgálhat egy gyepstratégia megalkotásához. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Rendszeres vakcinázást javasolnak a szakértők a lóherpesz ellen
Rendszeres vakcinázást javasolnak a lóherpesz ellen az Állatorvostudományi Egyetem szerdai…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: a jövő héten visszatérnek az éjszakai fagyok
A hét végéig még további kiadós eső várható, így folytatódik…
Tovább olvasom >Van mit veszítenünk és megvédenünk
Fontos felhívni a magyar gazdák figyelmét, hogy van mit veszítenünk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >