GVH: erősödhet a verseny az ételkiszállítási piacon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 27. 10:12

Erősödhet a verseny az étel-házhozszállítási szolgáltatások piacán, miután a legnagyobb vállalkozás módosítja az éttermekkel kötött szerződéseit – közölte a Gazdasági Versenyhivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a Netpincér üzemeltetője, a Viala Kft. vállalta, hogy az úgynevezett egységes feltételek alkalmazása nem terjed ki a nem online rendelési módokra és az eseti akciókra.
A hivatal azért indított eljárást a vállalkozással szemben, mert az előírta a szerződött éttermeknek, hogy saját értékesítési csatornáikon az ételrendelés-közvetítő portáléval azonos feltételeket – árakat, kedvezményeket, kiszállítást – hirdessenek. A GVH szerint az éttermek attól tartottak, hogy a fogyasztók elpártolnak tőlük, ezért csatlakoztak a közvetítőhöz.
A GVH a Viala Kft. kötelezettségvállalását elfogadta, nem állapított meg jogsértést és nem szabott ki bírságot a vállalkozásra. A felmerült versenyproblémát megoldhatja, hogy a szerződött éttermek bizonyos körülmények között ismét alacsonyabb árakat kínálhatnak a Netpincérhez képest – írták. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink