Gundel emléktábla-koszorúzás

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 03. 09. 10:33

Koszorúzási ünnepséget tartott Gundel János (1844-1915) születésnapjára emlékezve a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Gundel család, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola a 2016. júniusában felavatott Gundel János emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt.

A szűk körű csendes megemlékezésen beszédet mondott Kovács László, az MVI elnöke, aki kiemelte, hogy az Ipartestület a hagyományok ápolását mindig is fontos feladatának tartotta, különös tekintettel Gundel Jánosra, aki a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának – az MVI elődjének – 35 éven keresztül volt az elnöke, majd később örökös díszelnöke volt. A 2017. decemberében elhunyt Jakabffy Lászlóról is megemlékeztek a jelenlévők, akinek oroszlánrésze volt az emléktábla felállításában.
A koszorúzási ünnepségen a Gundel család részéről dr. Gundel János a BGE professzora rövid visszatekintésben méltatta a világhírű Gundel vendéglős dinasztia megalapítóját, megköszönte az MVI-nek, hogy évente megszervezik ezt a kis visszaemlékezést, majd sor került az emléktáblára megkoszorúzására.

Kapcsolódó cikkeink