Grüne Woche: Magyarország fókuszban

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 18. 00:03

A 2010. január 15. és 24. között Berlinben megrendezett Grüne Woche élelmiszervásáron hazánk lesz a partnerország. Az Agrármarketing Centrum javában szervezi a kiállítókat, a nyitófogadást, valamint a kulturális programokat.

A tervek szerint a magyar szakmai szervezetek is bemutatkozhatnak majd, továbbá magyar-német üzletember-találkozókat is szerveznek, várhatóan január 21-re. 
„Üzletpolitikai szempontból is fontos rendezvény a Grüne Woche, amelyet most rendeznek meg 75-ödször” – tájékoztat Némethy Márta, a berlini vásár magyarországi képviselője. Idén külföldről és Németországból 220 felső politikai döntéshozó, köztük Gráf Józseffel együtt 30-nál több ország mezőgazdasági minisztere látogatott el a vásárra. Összesen 403 ezer látogatót regisztráltak, egynegyed részük kimondottan szakember. Egy látogató átlagosan 101 eurót költött. Összesen 1 600 kiállító kínált enni- és innivalót 56 országból.  
Michael T. Hofer, a berlini vásár sajtófőnöke elismerően említi, hogy magyar cégek 1972 óta, még a régi Nyugat-Berlinben kezdtek rendszeresen kiállítani a Grüne Wochén. 
Hofer a kísérő rendezvények legfontosabb témái közül kiemeli a klímaváltozás élelmiszertermelésre gyakorolt hatását. Felhívja a figyelmet az élelmiszerbiztonságról, az úgynevezett fair kereskedelemről és a bio termékek piacának továbbra is dinamikus fejlődéséről szóló konferenciákra és fórumokra. Szokás szerint újra megtartják az agrárminiszterek nyilvános fórumát. 
A következő Grüne Woche során fogják köszönteni a vásár egész történetének 30 milliomodik látogatóját.


Kapcsolódó cikkeink