Green Club találkozó a DDC-nél
A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) vendége volt a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) Zöld Tagozata a legutóbbi Green Club találkozón.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
A résztvevők megismerhették a DDC – a váci és a beremendi régió meghatározó gazdasági szereplője, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton adalékanyag-termékeket állít elő – fenntarthatósági beruházásait, illetve szervezett szakmai programon és exkluzív gyárlátogatási túrán vehettek részt a Sejcei Mészkőbányában és a Váci Cementgyárban.
A vállalat komoly kihívással nézett szembe a korábbi gazdasági válság idején. A cementigény a 80-as évek színvonalára esett vissza, ami negatív hatással volt a vállalat teljesítményére. A vezetés és a tulajdonosi kör azonban határozottan, fejlesztési beruházásokkal és a CSR-területen történő elkötelezettséggel reagált a válságra. A váci és a beremendi cementgyárban megvalósított fejlesztések hozzájárultak az üzembiztonság növekedéséhez és a fenntartható működéshez, valamint a korszerűbb gyártási tevékenységhez. A modern technológiák alkalmazása mellett a DDC kiemelten fontosnak tartja a környezetükkel harmóniában történő együttélést. Éppen ezért a társadalmi felelősségvállalási programokon keresztül a tehetséggondozásban, a környezeti nevelésben és a „zöld” kezdeményezések létrehozásában is jelentős szerepet vállaltak, és jelenleg is vállalnak.
A kihelyezett ülés során a résztvevőknek Szilágyi Zsolt, a DDC elnök-vezérigazgatója mutatta be a vállalatot, majd Guth Zoltán kommunikációs vezető beszélt a DDC társadalmi felelősségvállalási programjáról. A CSR-program egyik meghatározó eleméről, a Zöld Alternatíva Vetélkedőről a Ferling képviseletében Zubán Zoltán tartott előadást.
Ezt követően a fenntarthatósággal és klímaváltozással kapcsolatos szakmai előadásokat dr. Hunyadi Mátyás humánökológus és Fazekas Endre élelmiszeripari mérnök-közgazdász tartottak. //
Kapcsolódó cikkeink
Pisztáciaboom a világban – sok helyen kedvenc snack lesz
A pisztácia iránti kereslet világszerte folyamatosan nő, és a globális…
Tovább olvasom >Veszélyben a világ fűszerei: a klímaváltozás a tömjént és a vaníliát sem kíméli
A globális felmelegedés egyre súlyosabb hatással van a világ fűszertermelésére…
Tovább olvasom >Hatezren vettek részt az Etesd az Eszed program Fenntarthatósági Kihívásában
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Terjednek a sötét mintázatok az e-kereskedelemben – és gyakoribb ellenük a hatósági fellépés is
Sürgetés, nyomásgyakorlás, költségek elrejtése vagy „csepegtetése” – egyre gyakrabban alkalmazzák…
Tovább olvasom >Történelmi csúcson a vállalati fúziók – gyorsabb eljárásokkal, mesterséges intelligenciával dolgozik a GVH
2024-ben rekordszámú vállalati összefonódás történt Magyarországon, az érintett cégek összesített…
Tovább olvasom >Fagy sújtotta a hazai gyümölcsösöket – áremelkedéssel és kínálati hiánnyal indul a szezon
Május beköszöntével egyre több szezonális gyümölcs jelenik meg a boltokban…
Tovább olvasom >