GREEN BRANDS Akadémia II. Üzlet-e a fenntarthatóság?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 05. 08. 10:05

A cégeket a vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) koncepció megjelenése óta foglalkoztatja a címben feltett kérdés.

A legáltalánosabb válasz: halott bolygón üzletelni sem lehet, tehát a felelős működés önmagában is fontos és elkerülhetetlen. Egy lépéssel továbbmenve azt mondhatjuk: a felelős működéssel összefüggő beruházásoknak köszönhetően a cég energiát, nyersanyagot, stb. takarít meg, aminek hatása közvetlenül jelentkezik a büdzséjében. Még tovább haladva, a felelős működés fontos hozadéka lehet a legjobb, legöntudatosabb munkatársak megtartása, ezáltal a fluktuáció mérséklése.

A legfontosabb tényező viszont az, hogy a világban zajló nem fenntartható folyamatok egyre több fogyasztóban tudatosítják, változtatni kell. Előbb-utóbb ők mondanak majd ítéletet a nem felelősen működő cégek felett azzal, hogy nem vásárolják meg a termékeiket.

Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek terítékre a GREEN BRANDS Akadémia második rendezvényén. Ha érdekel a téma, akkor szeretettel várunk május 21-én a Mozsár Kávézóban.

További információ: www.green-brands.hu/akademia

Kapcsolódó cikkeink