Halban nagy!
A BGE két hallgatója és egy finn egyetemista – Csukás Norbert és Ramocsai Barbara, illetve Jonna Rostedt (képünkön a finn lány középen) – végzett az első három helyen az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében. A 2010 óta évente rendezett verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak élővilágának megőrzése. A magyarországi megmérettetésen 6 nemzet 8 képviselője mérte össze tudását. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal vagy más tengeri élőlény felhasználásával készítették el kétféle versenyételüket.
– A most elért eredmény is igazolja, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedő gasztronómiai képzés folyik egyetemünkön – mondta a verseny után dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja. – A Fenntartható Vendéglátás Kari Kiválósági Központunk stratégiája kiemelt hangsúlyt helyez a turizmus-vendéglátás területén a tudományos ismeretek bővítésére és a szemléletformálásra, természeti értékeink megőrzésére.
Dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének munkatársa szerint már önmagában nemzetközi elismerés a tény is, hogy a BGE egy ilyen rangos nemzetközi szakácsversenyt rendezhet a valóban nemzetközi szintű, versenyképes technikával felszerelt, nemrégiben modernizált tankonyháján. //
Kapcsolódó cikkeink
Korszerű kutatóeszközök a KVIK Vendéglátás Tanszékén
Elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott…
Tovább olvasom >Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >Fiatal séfek világversenye
Egy szingapúri fiatal séf kapta a közönségdíjat a S.Pellegrino Young…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >