Grand Classé Peru Chakana: Kávékülönlegesség az Inkák földjéről

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 22. 11:21

Utazz lélekben az Inkák földjére egy csésze Peru Chakana kávéval! A Tchibo új limitált kiadású kapszulájával megízlelheted a Tawa Chakanából – az Inkák szerint a Föld középpontjából – származó kiváló minőségű eszpresszó kávét.

A Grand Classé Peru Chakana szülőhazája az Amazonas medence nyugati részén, Dél-Amerikában található kis völgy, Atumpampa. Az itt élő őshonos kávégazdák még beszélik az ősi nyelvet, a Quechua-t és nagy tiszteletben tartják az ősi inka fővárosban, Cusco-ban található – a világ közepét jelölő – Andok-keresztet, a Tawa Chakana-t. A kistermelők mintegy 1600 méteres tengerszint feletti magasságban, hagyományos módszerekkel, fenntartható gazdálkodásokban, a Rainforest Alliance előírásait betartva termesztik a kitűnő minőségű arabica kávét.

A limitált kiadású kávé erős karaktere, fűszeres jellege és a leheletnyi szerecsendió íze a legnagyobb kávérajongókat is leveszi a lábukról. A Grand Classé Peru Chakana kávékülönlegességhez a Tchibo az Autmpama szövetkezetben egyesült kávétermesztők ültetvényeiről vásárolja a kiváló minőségű kávét.

Cafissimo Grand Classé – 100 százalék aroma, 100 százalék fenntarthatóság
A Tchibo a Grand Classé Peru Chakana kávéhoz kizárólag olyan arabica kávét választott, mely – a származási területet, a termesztési vagy a feldolgozási eljárást tekintve – kitűnik a hagyományos kávék közül. Az aromazárt kapszulák kiválóan megőrzik a kávéban rejlő több mint 800-féle aromát, így biztosítva a különleges ízélményt. A kapszulák 100 százalékban fenntartható gazdaságból származó kávét tartalmaznak, melyek megfelelnek a Rainforest Alliance CertifiedTM tanúsító sztenderdjeinek vagy az UTZ Certified fenntarthatósági előírásainak.

A Cafissimo Classic és a Cafissimo Duo kávéfőzőkhöz használható, limitált kiadású Grand Classé Peru Chakana kapszula november 12-től, a készlet erejéig, 1195 forintos áron kapható a Tchibo üzletekben vagy a www.tchibo.hu webáruházban.

Kapcsolódó cikkeink