Gráf József miniszter átadta a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyeket

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 11. 23. 00:00

19 gyártóvállalat 32 termékcsaládba tartozó 62 különböző terméke kapta meg a védjegy használati jogot tanúsító elismerő oklevelet és díjat.

Az IFE-FOODAPEST 2007 szakkiállítás alkalmából tartotta az Agrármarketing Centrum a az idei évben elnyert termékek ünnepélyes díjátadóját. A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy „ernyő” jellegű márkaként tanúsítja a termék piaci átlag feletti minőségét, és egységes arculati megjelenést biztosít a védjegy használatára jogosult termékek számára. A fogyasztók biztonsága érdekében a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékek folyamatosan ellenőrzöttek, ami garantálja az állandóan magas minőségi színvonalukat.


A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) 1998-ban hozta létre a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, amelynek elnyerésére önkéntes alapon pályázhatnak a gyártók, termelők. Pályázni – hazánk Európai Uniós csatlakozása óta – olyan Magyarországon forgalomba hozott termékekkel lehet, amelyek legalább egy tulajdonságukban kiemelkednek a többi hasonló, itthon előállított termék közül, és az unióban forgalmazott kiváló minősítésű termékekkel is összemérhetők.


Kapcsolódó cikkeink