Gourmet fogások születtek a gyorsétteremben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 28. 09:20

A 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje, Pavlicsek Csaba nyerte meg a ma rendezett McGourmet Szakácsversenyt. A fiatal tehetség a McDonald’s alapanyagaiból alkotta meg innovatív, magyaros menüjét. Bíró Lajos, a hazai vendéglátás fenegyerekének, és Péter Anna, a Malackaraj újságírójának elismerése mellett a gyorsétterem egymillió forintos szakmai támogatását is magáénak tudja a győztes.

Gondolta volna, hogy a McDonald’s alapanyagaiból merően újszerű, magyaros gourmet fogások varázsolhatók? A hozzávalók: három ifjú szakácsbajnok, minőségi alapanyagok, némi inspiráció és négy óra gyakorlás!
A résztvevők: a 2010-es világbajnok aranyérmes nemzeti junior csapatának tagja, Garaczi Zoltán; a 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje, Pavlicsek Csaba és a 2010-es luxemburgi szakács világbajnokság ezüstérmese, Toldi József az elmúlt hetekben 4-4 órára „beosontak” egy-egy hazai McDonald’s konyhába. Ugyanis mindegyiküknek ennyi idő állt a rendelkezésére ahhoz, hogy az újraálmodják a klasszikus gyorséttermi alapanyagokat.

A McGourmet Szakácsversenyen a három fiatal újraálmodott McDonald’s ételeivel mérkőzött meg a zsűri és a sajtó munkatársai szeme láttára. A vendégek egy valódi főzőshow-nak lehettek részesei a Gyömrői úti gyorsétteremben, ahol hiába kaptak a fiatalok éles kritikát, még az utolsó morzsa is elfogyott.

Pavlicsek Csaba nyertes előétele Magyaros Bruschetta volt, főételként pedig Porhanyós csirkemellfilét készített házi burgonyalepénnyel, formázott bakonyi gomba raguval, paprikás mártással. „A franciaországi sikerem alapján találtam ki a mostani ételeket: magyaros ízek, hagyományos és modern elemekkel” – mondta Pavlicsek Csaba.

„Kíváncsi voltam, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik a McDonald’s, és bebizonyosodott számomra, hogy a marhahús és a zöldségek is megállják a helyüket a kifejezetten jó minőségű ételek készítésekor is. Ráadásul minden visszakövethető a származástól a fagyasztás időpontján át a legapróbb részletig” – vélekedett a híresen szigorú Bíró Lajos zsűritag.
Horváth Ágnes, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta: „A győztest egymillió forinttal támogatjuk, amellyel több lehetősége lesz külföldi versenyeken, képzéseken is részt venni. Remek élmény volt megkóstolni a fiatal szakácsok ötletes fogásait”.

Kapcsolódó cikkeink