Gluténmentes termékek és gyártósor az Omega Bázisnál
Természetes és gluténmentes snack-családdal lépett piacra az ABY-termékeket forgalmazó Omega Bázis Kft. A funkcionális élelmiszereket gyártó lábatlani társaság ügyvezető igazgatója, Deák Csaba elmondta, hogy egyetemi élelmiszerkutatókkal együttműködve sikerült olyan receptúrákat kikísérletezni, amelyekkel nemcsak gluténmentes, hanem egyben természetes alapanyagokat tartalmazó snack-eket és egyéb gluténmentes termékeket tudnak gyártani.
A hazai és nemzetközi piacon láthatóan nő az igény a gluténmentes termékek iránt, ugyanakkor tapasztalataik szerint sok esetben az ilyen élelmiszerek számos mesterséges anyagot tartalmaznak. Ezek a termékek ráadásul a legtöbb esetben messze vannak attól az állagtól, ízvilágtól, amelyet a fogyasztók szeretnének. Deák Csaba úgy véli, hogy a sajtos, szezámos, pizzás és chlis snack-jeik abban is egyediek a piacon, hogy az ízviláguk közel áll a tradicionális, sokak által kedvelt snack-ekéhez.
Az új termék érdekében a társaság egymillió euró értékű beruházást valósított meg gyárában, ahol egy teljes sütőipari gépsort helyeztek üzembe. A berendezésen nemcsak gluténmentes snack-et tudnak előállítani, hanem kőlapon elősütött, vékonytésztás pizza- és tortilla alapot is. Ezek a termékek már több hazai áruházláncban is kaphatók. Az Omega Bázis gluténmentes kenyeret is gyárt, és hamarosan más pékáruval is megjelenik a piacon.
A cég folyamatosan bővíti gluténmentes termékeinek körét, például a kenyérhez és friss tésztához való liszt mellett már olyan pizzalisztkeveréket is forgalmaz, amely Deák Csaba szerint kompromisszumok nélkül alkalmas pizzatészta készítésére.
A kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó Omega Bázis Kft. 2016 januárjában költözött új, lábatlani gyártótelepére. Szabadalmaztatott csíráztatási technológiával bio, olajos és egyéb magvakból (köles, len, zab, kender) készít olajokat, őrleményeket és liszteket.
Az Omega Bázis számára a kezdetektől magától értetődő volt, hogy meg kell felelnie a Magyar Termék védjegyrendszer támasztotta követelményeknek, hiszen tulajdonosa, Bodrogai Ferenc a Magyar Termék embléma életre hívója, aki nagy lehetőséget lát a hazai termelésű és természetes alapanyagú funkcionális élelmiszerekben, ezért a megvásárlás óta is folyamatosan invesztál a cégbe. Az Omega Bázis egyszerre akar egészséges, gluténmentes, finom hazai terméket adni a fogyasztóknak.
Kapcsolódó cikkeink
Nestlé Fitness Cappuccino ízű gabonapehely-szelet
Cappuccino ízű gabonapehely-szelet fehér csokoládé darabokkal, tejbevonó talppal 12%, vitaminokkal…
Tovább olvasom >Pisztáciaboom a világban – sok helyen kedvenc snack lesz
A pisztácia iránti kereslet világszerte folyamatosan nő, és a globális…
Tovább olvasom >Néha majd főétkezünk!
A snackelést cikkünk elsősorban a paradigmaváltásra számítók szemszögéből vizsgálja. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >A Heineken mesterséges intelligenciával oltja szomját az adatkezelésbe
A Heineken az SAP AI megoldásával egyszerűsíti az adatelemzést munkatársai…
Tovább olvasom >