Gesztenyeünnepet rendeznek a hétvégén Velemben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 05. 11:05

Több mint tízezer résztvevőt várnak idén is a Velemi Gesztenye Napokra, amelyet ezen a héten szombaton és vasárnap rendeznek a Vas megyei községben – közölték az MTI-vel a szervezők.

Szél Józsefné polgármester elmondta: a Kőszegi-hegységben és Velem környékén hagyománya van a szelídgesztenye-termesztésnek, októberben pedig minden évben megrendezik a helyi gesztenyeünnepet, amelynek középpontjában természetesen a gesztenyesütés áll.
Szavai szerint idén is kétszáz árus kínálja majd kézműves termékeit a rendezvényhez kapcsolódó kirakodóvásáron, az alkotóház udvarán felállított színpadon pedig néptáncbemutatók és koncertek váltják egymást.
Szombaton délután a megnyitót követően a Tarisznyások Együttes, majd a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Tulipánt Együttes műsorát láthatják, este hat órától pedig a Sipőcz Band ad koncertet.
Vasárnap a gyereknek szól a Lufi Együttes és a Szamóca Bábszínház műsora, később a Boglya Népzenei Együttes, a Gencsapáti Hagyományőrzők és Ispiláng Néptáncegyüttes lép színpadra, este hat órától pedig az Ismerős Arcok zenekar koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink