Gerbeaud Emil emlékkiállítás
2020. április 5. között Gerbeaud Emil-kiállítással várja a látogatókat a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.
Kereken száz éve annak, hogy nincs köztünk a híres cukrász, csokoládégyár-tulajdonos Gerbeaud Emil (1854–1919), aki elévülhetetlen érdemeivel nemzetközi hírnevet és elismerést szerzett a magyar cukrász- és édesiparnak. Gerbeaud a svájci Genfben született, felmenői cukrászok voltak, melynek köszönhetően a szakmát már gyermekkorában megismerhette. Fiatal cukrász évei alatt bejárta Nyugat-Európa országait: németországi, franciaországi, angliai cukrászműhelyekben dolgozott, hogy minél több tapasztalatot és gyakorlatot szerezzen a szakmájában. Párizsban megismerkedett Kugler Henrikkel, melynek köszönhetően az új élet és sikeres munka reményében Pestre költözött. Kugler és Gerbeaud minőségi termékeivel rövid időn belül meghódította az egész országot, s a huszadik század elejére már a világ távoli tájaira is eljutottak árucikkeik. Gerbeaud Emil sikert sikerre halmozott, számos újítást vezetett be a termelésbe, melyekkel hozzájárult a magyar cukrászipar fejlesztéséhez, versenyképessé tételéhez. A kiállítás tiszteletreméltó alakjának kíván emléket állítani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >