Geraldine Huse lett a Procter & Gamble közép-európai régió új vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 20. 11:18

Geraldine Huse lett a Procter & Gamble közép-európai régió új vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke, aki ezentúl 9 ország üzleti és működési folyamataiért felel majd; Magyarországon kívül, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia és a Balti államok tartoznak hatáskörébe.


“Örülök, hogy visszatérhettem Közép-Európába és ismét együtt dolgozhatok ezzel a hihetetlenül tehetséges szervezettel, hogy kiaknázzuk az itteni piacok kínálta új növekedési lehetőségeket. Közép-Európa fontos régió a vállalat számára; termékeink jelentős szereplői a piacnak, ráadásul több szervezeti- és gyáregységünk is ezekben az országokban található. Mindez fontos szereplővé teszi a Közép-európai szervezetet a P&G nemzetközi térképén.” – mondta az új vezérigazgató.
Geraldine Huse 1986-ban csatlakozott a P&G-hez Nagy-Britanniában. Karrierje változatos értékesítési, marketing és ügyvezető pozíciókon ível át a vállalatnál, beleértve az 1996-1999 közötti márkamenedzseri pozíciót a mosó- és tisztítószerek ágazatnál Lengyelországban. Azóta Geraldine Huse számos vezetői pozíciót töltött be, lefedve a nemzetközi piacot Európában, Ázsiában, Indiában és a Közel-Keleten, vagy éppen Afrikában és Észak-Amerikában. Geraldine-t 2008-ban léptették elő az Egyesült Királyság értékesítési alelnökévé. Mielőtt átvette megbízását a P&G Közép-európai igazgatóságának elnöki és vezérigazgatói pozíciójára, a Tesco nemzetközi értékesítési alelnöke volt.
Geraldine Huse a P&G Közép-Európa első női vezérigazgatója. Az új vezérigazgató a sokszínű és befogadó munkahely megteremtéséért tett erőfeszítéseiről és sikereiről ismert a P&G-n kívül és belül egyaránt. Részt vesz az FTSE 100 vállalatok közötti mentorprogram a jövő női vezetőiért folytatott munkájában, valamint tagja a Királynői Galériának, melyet a Buckingham Palota hozott létre, hogy népszerűsítse a nemi esélyegyenlőség fontosságát a brit társadalomban. Nagy-Britannia vezető kereskedelmi szaklapja, a Grocer a brit üzleti élet 100 legbefolyásosabb női vezetője között tartja számon.
Geraldine Huse házas és két fiúgyermek édesanyja.


Kapcsolódó cikkeink