Gasztrotörténelmet írt a Food Truck Show
Divathullámnak hitték, de túlélte, sőt sikeresen zárta a Covid éveit. A gazdasági válság ellenére minden nagyvárost megetetett, és Magyarország legtöbb hamburgerét, pizzáját értékesítette a rendezvényein az elmúlt 10 év alatt. A 100. esemény alkalmából október 5-6 között, a Vámház körúton ünnepel az ország minden mozgó étterme.
Szeptember végén az elmúlt 10 év minden közönségkedvenc autója, a szakmai elismerések tulajdonosai és valamennyi díjazott food truck kitelepül régi és új ízeivel. Szombaton és vasárnap pedig workshopok keretében a legismertebb autók bemutatják, hogyan alakult át az utcakaja az elmúlt 10 év alatt: hogyan lett a hamburgerből smashed burger, hogyan váltak magyar kedvenccé ázsiai ízei, mekkorát robbant a BBQ, és, miképp tudott a churros a legnagyobb sláger maradni 10 éven keresztül.
„A legbüszkébb arra vagyok, hogy a strandbüfék és az üvegtirgrisek után sikerült igazi gasztroélményt vinnünk au utcára”
– mondta Horváth Zoltán a Food Truck Show alapító tulajdonosa, aki szerint mára nélkülözhetetlen műfajjá váltak a vendéglátás terén és nélkülük már nincs fesztivál, városi rendezvény vagy falunap.
Az ingyenes, gyerek- és kutyabarát fesztiválon a Kálvin tér és a Szabadság híd pesti hídfője között, az autómentes napokon lehet idén a legjobb street food-okat megkóstolni.
Kapcsolódó cikkeink
Gasztrotörténelmet írt a Food Truck Show!
Divathullámnak hitték, de túlélte, sőt sikeresen zárta a Covid éveit.…
Tovább olvasom >Pénteken nyit az 10 éves Food Truck Show
Minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül a Food Truck…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak az Év Kereskedője 2024 nyertesek
A Trade magazin idén már 10. alkalommal hívta versenyezni a…
Tovább olvasom >Kiberbűnözés és AI: veszélyek és lehetőségek
Keleti Arthur kibertitok-jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója a…
Tovább olvasom >Pazarlóbban bánnak a készételekkel a háztartások
Megtört az élelmiszerpazarlás évek óta tartó csökkenési trendje a Nébih…
Tovább olvasom >