Ízek és Borok Fesztivál, Télköszöntő Vigasság a HUNGEXPO-n

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 15. 10:59

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban az idén második alkalommal jelentkezik az Ízek és Borok fesztivál, és most először, azzal egy időben a Télköszöntő Vigasság, amely magában foglalja a Hó-Show, a Spa&Wellness kiállítások kínálatát is, s hozzá olyan új elemeket hoz, amelyek már a karácsonyi készülődéshez adnak ajándékötleteket.

A fesztiválhangulatú rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a hazai és nemzetközi ételekkel, magyar pincészetek új és óboraival. A kiállított borokból a kóstolás mellett kisebb és nagyobb tételben is vásárolhatnak. Új színfoltja lesz a kiállításnak a hibás, beteg borok kóstolója, amelyen vakteszt és illatminták alapján mutatják be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a hibákra utaló ismérveket.

Szombaton nagyszabású főzőverseny zajlik, Gombos Edina, Rákóczi Ferenc, Váczi Gergő és a meghívott chefek részvételével. A kiállítás díszvendége Székelyföld: Sepsiszentgyörgy és Hargita megye.

A fesztiválhangulathoz az esti koncertek is hozzájárulnak. Pénteken 20 órától a Kerekes Band, ethno-funk zenével, szombaton késő délután a Vivat Bacchus öt férfi énekesének bordalaival várják a közönséget. A bordalokat követően a világzenéé a főszerep, 20 órától a Balkan Fanatik együttes lép színpadra. Vasárnap, a gyerekekkel érkező családok szórakozásáról az Alma együttes gondoskodik.

Az idén a Nemzeti Kulturális Alap, Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma által meghirdetett pályázaton nyert támogatást az Ízek és Borok hagyományőrző és értékteremtő programjainak megszervezésére.

Télköszöntő Vigasság

A Télköszöntő Vigasság kiállítói a téli sportokat, a hozzá tartozó szolgáltatásokat és felszereléseket, valamint a téli hónapokban népszerű pihenési lehetőségeket felsorakoztató cégek. A kiállítók közt szerepelnek a korábbi évek Hó-Show és Spa&Wellness kiállítások témaköreinek képviselői s mellettük az ünnepi készülődés hangulatát hozó kiállítók.

A Télköszöntő Vigasságon a téli sporteszközök és wellness ajánlatok mellett szórakoztató programok is lesznek. Találkozhatnak a Mikulásgyár csapatával, a Magyar Pékszövetség standján pedig karácsonyi finomságokat készíthetnek a gyerekek, amivel készülhetnek az ünnepekre szakértő kezek felügyelete mellett.

A rendhagyó nyitva tartásnak és az esti koncerteknek köszönthetően akár egész napos kikapcsolódásnak, családi programoknak és baráti összejöveteleknek is helyszíne lehet a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont.

Kapcsolódó cikkeink