Gasztrohotel nyílt Szegeden
December 13-án megnyitott a teljesen átalakított Tiszavirág Szeged, közölte a Turizmus Online-nal a szálloda. Az épületben 10 szoba, SPA-részleg, kávézó, bár és látványkonyhás gourmet étterem fogadja a vendégeket.
A Hajnóczy utcai ház Szeged legrégebbi, kevés árvíz előtti házai közé tartozik. A rekonstrukció során megőrizték a városképi jelentőségű épület sajátosságait, az új építésű részeket pedig üvegfallal választották el a régitől. A műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak, valamint a legújabb dizájn irányzatnak megfelelően újították fel. Az országban egyedülálló módon találkozik itt tradíció és dizájn az építészetben és a gasztronómiában egyaránt.
Az újjáéledt Tiszavirágban a régi kalapszalon, majd cipészműhely reggeliző helyként és kávézóként működik, a zónázóból laza, elegáns bár és étterem lett, ahol bisztró-stílusú, szezonálisan változó alapanyagú magyar ételek és a környező országok ízei egyszerre vannak jelen az étlapon. Az udvaron látványkonyha, a pinceszinten finn szauna, gőzkabin, sószoba és tengeri klímás szoba, tepidárium működik.
Az emeleten helyet kapott 10 szoba mind különböző. A tágasabb és kompaktabb méretű szobák közös jellemzője az otthonos, nyugodt hangulat, ami olyan anyagok használatának köszönhető, mint az eredeti tölgyfa parketta, üveg, márvány, len, bársony és bárányszőr. A fürdőszobák – néhány walk-in tusolóval – különleges kialakításúak.
A vendéglátóhely vezető szerepet kíván betölteni a gasztroturizmus területén. A Tiszavirágnak Szalai Tamás a séfje. A tulajdonos célja, hogy nemcsak országosan, de határainkon túl is ismertté tegye a Tiszavirág Szeged nevét. (turizmusonline.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >