Gasztrohotel nyílt Szegeden

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 13. 10:10

December 13-án megnyitott a teljesen átalakított Tiszavirág Szeged, közölte a Turizmus Online-nal a szálloda. Az épületben 10 szoba, SPA-részleg, kávézó, bár és látványkonyhás gourmet étterem fogadja a vendégeket.

A Hajnóczy utcai ház Szeged legrégebbi, kevés árvíz előtti házai közé tartozik. A rekonstrukció során megőrizték a városképi jelentőségű épület sajátosságait, az új építésű részeket pedig üvegfallal választották el a régitől. A műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak, valamint a legújabb dizájn irányzatnak megfelelően újították fel. Az országban egyedülálló módon találkozik itt tradíció és dizájn az építészetben és a gasztronómiában egyaránt.

Az újjáéledt Tiszavirágban a régi kalapszalon, majd cipészműhely reggeliző helyként és kávézóként működik, a zónázóból laza, elegáns bár és étterem lett, ahol bisztró-stílusú, szezonálisan változó alapanyagú magyar ételek és a környező országok ízei egyszerre vannak jelen az étlapon. Az udvaron látványkonyha, a pinceszinten finn szauna, gőzkabin, sószoba és tengeri klímás szoba, tepidárium működik.


Az emeleten helyet kapott 10 szoba mind különböző. A tágasabb és kompaktabb méretű szobák közös jellemzője az otthonos, nyugodt hangulat, ami olyan anyagok használatának köszönhető, mint az eredeti tölgyfa parketta, üveg, márvány, len, bársony és bárányszőr. A fürdőszobák – néhány walk-in tusolóval – különleges kialakításúak.

A vendéglátóhely vezető szerepet kíván betölteni a gasztroturizmus területén. A Tiszavirágnak Szalai Tamás a séfje. A tulajdonos célja, hogy nemcsak országosan, de határainkon túl is ismertté tegye a Tiszavirág Szeged nevét. (turizmusonline.hu)

Kapcsolódó cikkeink