Évtizedes kitérő után újjáéled a gyulai indonéz étterem. Ahogy Jalecz Lajos, a legendaszámba menő tulajdonos mondja: az akkorinál (amit egyébként a 90-es években háromszor választottak az ország TOP 10 étterme közé) a Garuda ma lényegesen jobb, mert mind ételeit, mind berendezését illetően sokkal autentikusabb. Így láthatják ezt az indonéz követség munkatársai is, akik nemcsak gyakori vendégei a helynek, de az eredeti alapanyagok beszerzésében is segítenek. Az étlap tudatosan nem túlírt, és bár jó néhány száz kilométeres körben nincs összehasonlítási alap (értsd: minőségi indonéz étterem), a fele-fele részben helyi és messzebbről érkezett vendégek eddig csak jó hírét vitték a Garudának.
A főételek ára, a krokodilt leszámítva, 1600 és 3700 Ft között mozog, hozzá a legjobb magyar pincék borai képezik az italválasztékot, természetesen némi sörrel és helyi pálinkákkal. Na és ami igazi kuriózum: megkóstolható a világ legkülönlegesebb és legdrágább kávéja, a – természetesen ugyancsak – indonéz Kopi Luwak, az ínyenceknek ezért 9 ezer forintot kell áldozniuk.
Gyula, Városház utca 15.
Konyhafőnök és tervező: Jalecz Lajos
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: lakásfelújításra is fordítható a SZÉP kártyára érkező összeg fele 2025-től
A jövő évtől a SZÉP kártyára érkező összeg felét lakásfelújításra,…
Tovább olvasom >Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Horror és fegyverek a konyhában – A nap képe
Híres filmeg „fegyvereiből” készült szelíd eszközökkel ütsz vágsz!
Tovább olvasom >