Évtizedes kitérő után újjáéled a gyulai indonéz étterem. Ahogy Jalecz Lajos, a legendaszámba menő tulajdonos mondja: az akkorinál (amit egyébként a 90-es években háromszor választottak az ország TOP 10 étterme közé) a Garuda ma lényegesen jobb, mert mind ételeit, mind berendezését illetően sokkal autentikusabb. Így láthatják ezt az indonéz követség munkatársai is, akik nemcsak gyakori vendégei a helynek, de az eredeti alapanyagok beszerzésében is segítenek. Az étlap tudatosan nem túlírt, és bár jó néhány száz kilométeres körben nincs összehasonlítási alap (értsd: minőségi indonéz étterem), a fele-fele részben helyi és messzebbről érkezett vendégek eddig csak jó hírét vitték a Garudának.
A főételek ára, a krokodilt leszámítva, 1600 és 3700 Ft között mozog, hozzá a legjobb magyar pincék borai képezik az italválasztékot, természetesen némi sörrel és helyi pálinkákkal. Na és ami igazi kuriózum: megkóstolható a világ legkülönlegesebb és legdrágább kávéja, a – természetesen ugyancsak – indonéz Kopi Luwak, az ínyenceknek ezért 9 ezer forintot kell áldozniuk.
Gyula, Városház utca 15.
Konyhafőnök és tervező: Jalecz Lajos
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >