Gallicoop: kezdjük pulykahússal a napot!
Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop szakértői szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!
Az emberek körülbelül fele nem kívánja a korai étkezést. Ennek sok oka lehet: egyszerűen nincs idő leülni a reggeli rohanásban, a gyomor túlságosan összeszűkül, vagy éppenséggel a „nélkülözhetetlen” kávé nyomja el az étvágyat. Pedig az érvek a reggeli mellett felülírják a lustaságot. Például azok, akik reggeliznek, kevésbé hajlamosak a hízásra. A korai órákban elfogyasztott ételmennyiség gyorsabban felszívódik és könnyebben hasznosul, egyensúlyban tartja vércukorszintünket.
A fogyáshoz fontos, hogy jó minőségű ételt vegyünk magunkhoz. A reggeli a léleknek is jót tesz: sok családnak hiányzik az együttlét a hétköznapokban, de a reggelből egy kis tervezéssel ki lehet alakítani egy közös, nyugodt fél órát. A családtagok eltérő ritmusa miatt ritkán jön össze az együtt elköltött vacsora, ellenben a reggeli kiváló lehetőség arra, hogy együtt köszöntsük a napot, eltervezzük óráinkat és a jövőt.
Na de mit együnk? A Galllicoop szakemberei szerint pulykát, mert az fehérjében gazdag, kalóriában szegény hús, amely hosszú időre eltelíti, mégsem nehezíti el a szervezetet. Megfelelő zöldségekkel, teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálalva tápláló reggeli, amivel könnyebben kihúzzuk ebédig, mint zabpehellyel vagy édes péksüteménnyel, ami sok ember számára nem bizonyul elegendőnek.
Inspirációk:
Pulykasonkás-omlettes tortilla
A tortilla mindenféle formában tálalva nagyon finom. Omlettel és pulykasonkával kellő energiát ad a következő étkezésig. Szupergyors reggeli, főleg ha van kész tortilla lapod.
Sült pulykamell szendvicsben
A vacsora maradékát újra álmodhatjuk egy szendvicsben. Nem kell más, csak egy finoman grillezett pulykamell szelet, majonéz, jégsaláta, és megvan az energia egy fárasztó, munkával teli délelőtthöz.
Tojásos pulykakolbászos töltött bagett
A magyaros ízek kedvelőinek találták ki a pulykakolbászt, mely a sertésnél tisztább, értékesebb állati fehérjéket tartalmaz, de őrzi a kolbászok jellegzetes aromáját. Főtt tojással, vagy rántottával társítva, bagettbe töltve már kora reggel elmondhatjuk: ma is történt velünk valami jó.
Bombay eggs
Igazi hétvégi reggeli, tele ízzel és energiával, akár brunch-nak is megfelelő fogás, ha meg akarjuk úszni az ebédet. Lényege egy indiai fűszerekkel megbolondított lecsóalap, melybe pulykasonkát pirítunk, és a tetejére tojásokat rotyogtatunk. Gazdag friss zöldségekben, piros színe pedig azonnal jókedvre derít.
Kapcsolódó cikkeink
Most invesztálni kell a szalámimárkákba
Idén már nem nőtt a szalámik átlagára, és az eladások…
Tovább olvasom >Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Újra felizzana a grillpiac
A tavalyi visszaesés után óvatos optimizmussal tekintenek az idei grillszezon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >