Független sörellenőrzés
Évek óta mind markánsabban érzékelhető a nagy hazai sörgyárak és -forgalmazók törekvése a vendéglátóhelyeken forgalmazott termékeik minőségének folyamatos biztosítására – ennek leghatékonyabb formáját az ital helyes csapolásának, illetve a csapolórendszerek megfelelő tisztítási módszereinek oktatásában és ellenőrzésében látják.
Minthogy e folyamat kimondottan ember- és időigényes, az ellenőrzésre itthon egy ideje – holland mintára – az SGS Hungária Kft. kap felkéréseket csapolt sörök mikrobiológiai vizsgálatára. A mintavétel kétoldalú teszttel történik, a hűtőtáskában beszállított mintákat azonnal feldolgozzák, az eredmények értékelésére pedig pár napon belül az akkreditált laboratóriumban kerül sor. Nos, az SGS ellenőrei is bejelentés nélkül jönnek, és kilétükre csak a csapolás után derül fény, viszont ők nem büntetnek. A pub-monitoring rendszer a hely tulajdonosát is megnyugtathatja: nála jó minőségű sört kap a vendég!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >