Független sörellenőrzés

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 21. 00:42

Évek óta mind markánsabban érzékelhető a nagy hazai sörgyárak és -forgalmazók törekvése a vendéglátóhelyeken forgalmazott termékeik minőségének folyamatos biztosítására – ennek leghatékonyabb formáját az ital helyes csapolásának, illetve a csapolórendszerek megfelelő tisztítási módszereinek oktatásában és ellenőrzésében látják.

Minthogy e folyamat kimondottan ember- és időigényes, az ellenőrzésre itthon egy ideje – holland mintára – az SGS Hungária Kft. kap felkéréseket csapolt sörök mikrobiológiai vizsgálatára. A mintavétel kétoldalú teszttel történik, a hűtőtáskában beszállított mintákat azonnal feldolgozzák, az eredmények értékelésére pedig pár napon belül az akkreditált laboratóriumban kerül sor. Nos, az SGS ellenőrei is bejelentés nélkül jönnek, és kilétükre csak a csapolás után derül fény, viszont ők nem büntetnek. A pub-monitoring rendszer a hely tulajdonosát is megnyugtathatja: nála jó minőségű sört kap a vendég!

Kapcsolódó cikkeink