Fruit Logistica: 200 négyzetmétert foglaltak a magyarok

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 06. 00:09

A világ legnagyobb zöldség-gyümölcs szakvásárára 70 országból több mint 2 300 kiállító jelentkezett. Berlinben, jövő év február 9-11. között lesz a Fruit Logistica, amely iránt töretlen az érdeklődés.

– A magyar vállalatok közösségi standja kezdettől fogva a rendezvény egyik vonzó színfoltja. Legközelebb összesen 200 négyzetméteren mutatják be termékeiket hazánk kertészeti vállalkozásai. Már nyáron elkezdték a felkészülést a jelentős piacépítő eseményre. A Fruitveb szakmaközi szervezet az időjárás okozta veszteségek ellenére folytatja a gyümölcs- és zöldségkereskedelem átalakítását, továbbá a termelés korszerűsítését szolgáló projektjeit. Az export-lehetőségek javítását továbbra is szem előtt tartják a Fruitveb tagjai – tájékoztat Némethy Márta, a berlini vásár magyarországi képviselője.
Legutóbb, idén február elején tizenhét magyar vállalat rekord nagyságú területen, 250 négyzetméteren állított ki az AMC közös standján.
A Fruit Logistica keretprogramjából kiemelkedő, nemzetközi „Gyümölcs és zöldség friss fórumot“ a szokásostól eltérően, most nem az utolsó napon tartják, hanem a vásár előtt, február 8-án. Ezen a nemzetközi konferencián hagyományosan áttekintik az ágazat kereskedelmének nemzetközi trendjeit.
Kapcsolódó cikkeink