Fröccsöntő gépeket gyárt a Wittmann Robottechnikai Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 15. 11:14

Mintegy félmilliárd forintos fejlesztés révén fröccsöntő gépek gyártását kezdi meg a Wittmann Robottechnikai Kft. – közölte a mosonmagyaróvári székhelyű vállalat pénzügyi munkatársa szerdán az MTI-vel.

Wittmann

Rácz Nikoletta elmondta, hogy a gyártás beindításához 2500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építettek, élhajlító gépet, híddarut, valamint targoncát szereztek be. A fejlesztést 142 millió forinttal az Európai Unió is támogatta.

A termékpaletta bővítésével az elmúlt fél évben mintegy 25 új munkahely jött létre, így mintegy 190 embert foglalkoztatnak közvetlenül az ötezer négyzetméter alapterületűre bővült telephelyen. Hozzátette: a beruházást a komplex fröccsöntő technológiák iránti növekvő igény indokolta.

Elmondta azt is, hogy a fröccsöntőgép-gyártáson kívül átfolyás-szabályozókat, temperálókat, darálókat, granulátum-szárítókat, központi anyagellátó rendszereket, műanyagipari berendezéseket és automatizált gépsorokat gyárt a cég, amelyeket a műanyagipar az autó-, a csomagolóanyag gyártásban, elektronikában, a gyógyszer- és élelmiszeriparban hasznosít.

Az 1997 óta működő vállalat a bécsi székhelyű Wittmann csoport tagja, termékeinek hetven százalékát közvetlenül nekik szállítja.

A maradék harminc százalékot belföldön értékesíti, mások mellett a BOS, az SMR és a Nolato hazai vállalatainak.

Árbevétele tavaly nettó 6 milliárd 811 millió forint volt, amely 1 milliárd 636 millió forinttal volt magasabb, mint 2013-ban. A fejlesztéstől az árbevétel növekedését várja a vállalat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink