Friss, ropogós pékáru – és mind sajátmárkás

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 05. 24. 11:08

A frissensült kenyér, péksütemény ellenállhatatlan illata bevonzza a vevőket a boltba. A PLMA séfje, Berry Pronk az európai boltok pékáruiból válogatott videós kóstolójára. A pékáru erősíti meg leginkább a vásárló és az üzlet kapcsolatát.

Berry Pronk pékáru kóstolója

Berry Pronk mesterszakács pékáru kóstolója

A Saját Márkás Termékgyártók Szövetsége PLMALive.eu című havi videó hírműsorának séfje, Berry Pronk nem a sarki pékségbe, hanem Európa nagy boltláncaiba ment a jellegzetes süteményeket keresve, hogy konyhájában bemutassa és meg is kóstolja őket. A boltválasztás egyik meghatározó tényezője a friss pékáru részleg. Ráadásul majdnem minden cikkelem sajátmárkás. Némelyik csak az adott láncban kapható, a vevők sokszor kifejezetten ezért a termékért mennek be rendszeresen a boltba.

Lágy és légies

Egy tipikus francia péksütemény a croissant és a csokis párna. A séf a Carrefour termékét választotta bemutatásra. Azt is kiemelte, hogy kevesebb, mit 1 euróért elérhető a ropogós finomság. Lágy a belseje, ropogós a külseje, vajasan dús ízélményt nyújt és valóban friss – meséli el az ízélményt a mesterszakács.

Carrefour croissant és csokis párna

Carrefour croissant és csokis párna egyenesen a kemencéből

Omlós és krémes

A következő állomás Portugália, ahonnan a friss Pastais de Nata származik, a Continental üzletláncból. Ezek mini méretek, de a szokásos méretűek 35 cent körül elérhetőek és általában hármas kiszerelésben kínálják őket. Roppanósan omlós linzer kosárka édes, sárga, tojásos főzött krémmel töltve, a tetején kicsit karamellizálva. Akár egész nap eleszegetné őket a séf.

Krémes töltött kosárkák Portugáliából

Krémes töltött kosárkák, tetejükön karamellizálva, Portugáliából

Vegán és nagyon almás

Nagy divat az egészséges étrend. A fogyasztók a friss pékáruk között is keresik a kedvezőbb összetételű variánsokat. Ausztria híres arról, hogy sok vegán pékárut kínál, 100%-ban tej- és tejtermék valamint tojásmentes változatokat. A séf a Spar Gourmet választékából egy igazi apfelstrudelt, almásrétest választott. Frissen vették ki a sütőből, mikor elhozta. Fagylalttal, tejszínhabbal desszertként vagy egyszerűen magában útközben elmajszolva is nagyszerű élmény.

Vegán, tej- és tojásmentes almásrétes

Vegán, tej- és tojásmentes almásrétes Ausztriából

Sós és ropogós

A német perecnek nincs párja a világon – vallja Berry Pronk, aki a Lidl választékából hozott kóstolót kevesebb, mint 50 centtért. Tökéletes befejezése egy élelmiszer bevásárlásnak. Hagyományosan formázott, tömör tésztás, sós íz, ropogós külsővel. Alkalmas már az autó felé haladva a parkolóban való elfogyasztásra vagy otthon kis vajjal megkenve bármilyen alkalommal lecsúszik.

Sós és ropogós perec

Sós és ropogós perec Németországból

Jól látható, hogy az európai kereskedők a vásárlók igényeinek kielégítésére törekszenek a pékáru területén is. Négy kulcsszó vezérli őket: konzisztencia, elérhetőség, frissesség és innováció. Mindez biztosítja, hogy ezek a szemet gyönyörködtető, hívogatóan illatozó finomságok bevonzzák a vásárlókat.

Kapcsolódó cikkeink