Franciaországi kekszgyárat zár be a Mondelez

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 06. 09:52

Az édességipari óriás közlése szerint 2026 közepéig az üzemben 61 munkahely szűnik meg.

A Mondelez International bezárja 2025 végéig egyik franciaországi kekszgyárát, mert mint a vállalat jelezte, ez szükséges „versenyképességének megőrzéséhez”. Az észak-franciaországi Aisne-ban található Château-Thierry-i telephelyen a következő két évben fokozatosan állítják le a termelést.

A Mondelez közleményében a létesítményt „nagyon elavultnak nevezte, melynek az elkövetkező néhány évben jelentős beruházásra lenne szüksége az infrastruktúra és a berendezések korszerűsítéséhez”.

A Lu márka tulajdonosa közölte, hogy 2026 közepéig 61 álláshelyet szüntet meg az üzemben.

A Mondelez hozzátette, hogy a Château-Thierry-i telephelyen nincs kapacitás új gyártósorok számára, és a termelés jelenlegi üteme elmarad a többi telephelyétől.

A termelést a csoport más telephelyeire, elsősorban a nyugat-franciaországi Loire-Atlantique-ban található La Haye-Fouassière-be helyezik át, minek eredményeképpen 27 új munkahely jön létre. A Mondelez ezt a száraz kekszeket gyártó telephelyet egy új gyártósor és egy új csomagolósor telepítésébe eszközölt 10 millió eurós (10,8 millió dolláros) beruházással kívánja megerősíteni. Ezen túlmenően ide helyezik át a Figolu kekszmárka jelenleg egy külső partner által az Egyesült Királyságban folytatott gyártását is.

A Milka gyártója kijelentette, hogy az átszervezéssel a franciaországi termelési volumen változatlan marad.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink