Franciaországi jelenlétét erősíti a McCain

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 23. 09:41

A fagyasztott burgonyatermékek kanadai székhelyű gyártója, a McCain Foods 350 millió eurónál is nagyobb összeget (377,8 millió dollárt) ruház be franciaországi termelő létesítményeinek fejlesztésébe és versenyképességének növelésébe.

A kanadai csoport közölte, hogy a projekttel fokozni kívánja franciaországi jelenlétét, és „elébe megy a francia piac jövőbeli igényeinek”.

A vállalat szerint a lépés „erősíti franciaországi termelő létesítményeinek versenyképességét és fenntarthatóságát”.

A beruházás 2024 kora nyarától kezdődően több év alatt valósul meg és közel 25%-kal növeli a termelőkapacitást.

A lépést az elmúlt nyolc év során az országban található három gyártóüzemben végrehajtott 125 millió euró összértékű beruházás előzte meg.

A vállalat jelenleg három franciaországi telephelyén évente körülbelül 1 millió tonna burgonyát dolgoz fel, amely volumen a beruházás révén 1,3 millió tonnára fog nőni. A McCain jelenleg 600.000 tonna, a beruházás eredményeképpen pedig majd 750.000 tonna készterméket állít elő Franciaországban.

A beruházás a Franciaországban tovább növekedni kívánó vállalat vezérigazgatója szerint jól demonstrálja a McCain elkötelezettségét minden franciaországi partnere – mintegy 800 termelője, disztribútorai, vásárlói, fogyasztói és 1000 munkavállalója – iránt.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink